Sizin çocuğunuzun yeteneği ne? Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin!

Sizin çocuğunuzun yeteneği ne? Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin!

Öğrenmek için bu püf noktalarına dikkat edebilirsiniz…

Her anne ve baba çocuğunun birçok alanda yetenekli olmasını diler ve ister. Ama her çocuğun yeteneği, ilgisi ve yönelimi farklıdır.


Ve sizin zorlamanızla herhangi bir şeyi asla yapamaz veya yeteneği haline dönüştüremez.

Aileler yetenek işinin doğuştan olduğuna inandıkları ve bu konuyu kabul ettiklerinde çocuklarına daha çok yardımcı olacaktırlar. Bazı zamanlarda ebeveynler olarak çocuklarımızın hayatlarına ve becerilerine dair hayaller kurarız. Bale yapsın, basketbol oynasın, avukat, doktor, öğretmen olsun, piyona çalsın vs. gibi bu liste herkese göre uzar gider… Ama şu konuda yanılıyoruz. Çocuklar da bir bireydir ve onların da kendilerine göre yetenekleri, hayalleri, istekleri vardır. Bırakın çocuğunuz hayalindekini ve yapabildiklerini gerçekleştirsin.

Çocuğunuz hayatında rastgele değil de bilinçli olarak adımlar atsın istemez misiniz? O zaman çocuğunuzun neye yeteneğini olduğunu keşfetmenin yollarını aramaya ne dersiniz? Çocuğunuzun yeteneğinin ve ilgisinin neye olduğunu okul öncesi zamanda çözmeye başlayabilirsiniz.

Çocuklar okul öncesinde 1 ile 5 yaş arasında yeteneklerinin ve ilgilerinin farkına varmaya ve onlarla uğraşmaya başlarlar.
Yetenek keşfetmenin ve bu yönde çocuğunuzu yönlendirmenin zamanı da yine 1 ile 5 yaş arasındadır.
Çocuğunuzun yeteneğini keşfetmek için öncelikle doktorunuzla bir fikir alışverişinde bulunmalısınız.

Doktora da danışarak çocuğunuzun yeteneklerini ön plana çıkartacak ve sizin de anlayabilmenizi sağlayacak piyasada bir takım test kitapları bulunuyor. Bu yetenek test kitaplarından çocuklarınıza alıp bu konuda daha detaylıca bilgi sahibi olabilirsiniz.
Çocuğunuzun yeteneklerinin gelişmesi ve beyin gücünün en üst seviyeye taşımasına da bu test kitapları yardımcı olacaktır.


Ayrıca onun için hayati önem taşıyan ama yeteneği olmayan alanlarda bu testler sayesinde keşfedilecek ve bu alanlarda da geliştirilerek adaptasyonu bu yönlerde de arttırabilir.
Bu yetenek testleri sayesinde çocuğunuzun ilerde seçeceği meslekten tutun da iş dışında uğraşacağı veya uğraşması gereken hobilere kadar her şeyi öğrenebileceksiniz.


Böylece çocuğunuzun eğitim ve öğretimini buna göre planlayabilirsiniz. Ve rastgele bir eğitimle vasat bir şekilde devam edecekken nokta atışı eğitim ve öğretim ile çocuğunuz yeteneği olan alanda çok daha fazla başarılı olabilecektir.

MYNET

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.