Siyonist İsrail camileri yıkıyor

Siyonist İsrail camileri yıkıyor

Filistin İslami Hareketi Negev Sorumlusu Usame el-Agibi, Siyonist İsrail ordusunun bir ayda Negev’de ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 30 evi ve 3 camiyi yıktığını belirtti.

İsrail terör ordusunun, Negev çölünde 1 ayda 30 ev ile 3 camiyi yıktığı bildirildi. Filistin İslami Hareketi Negev Sorumlusu Usame el-Agibi, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun bir ayda Negev’de ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait 30 evi ve 3 camiyi yıktığını belirtti.
 
Agibi, son zamanlarda İsrail’in ev yıkma operasyonlarını artırdığını ifade etti.
 
İsrail, Negev’deki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu hizmetleri sunmamanın yanı sıra bu bölgede yaşayan Filistinlilerin toprak mülkiyetini de tanımıyor. Bölgedeki evlerin ruhsatsız olduğunu iddia eden İsrail, sık sık Filistinlilere ait evleri yıkıyor.
 
Öte yandan İsrail polisinin, taş attıkları gerekçesiyle 9 ve 11 yaşlarında Filistinli 2 çocuğu gözaltına aldığı bildirildi. İsrail radyosunun haberine göre, İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs’ün et-Tur mahallesinde İsrail’e ait ambulansa taş atan 9 yaşındaki Filistinli bir çocuğun polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, çocuğun anne ve babasının polis merkezine çağrıldığı ve dosyasının çocukların işlerine bakan kuruma sevk edildiği aktarıldı. İsrail polisinden bir kaynak da Doğu Kudüs’ün Selvan beldesinde İsrail’e ait bir araca taş atan 11 yaşındaki Filistinli bir çocuğun polis tarafından gözaltına alındığını ifade etti.
 
HAMAS'TAN WAFA'NIN HABERİNE YALANLAMA
 
Hamas, Filistinlilerin “Mısır üzerinden Avrupa’ya göç faaliyetlerinde” bazı yetkililerinin adınının karıştığı yönündeki iddiaları yalanladı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, “Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın, hareketin bazı yetkililerinin Gazzelilerin Avrupa’ya göç organizasyonunda yer aldığı iddiaları aptalca yalanlardan ibarettir” ifadelerini kullandı. Söz konusu iddianın “gerçeklikten uzak” olduğunu dile getiren Zuhri, “Gazze’deki Filistinlilerin Mısır’a giriş-çıkışlarını kontrol eden Mısır yönetimidir. Bu raporlar, şüpheli bazı çevreler tarafından ortaya atılan aptalca suçlamalardır. Hamas, WAFA’nın yayınladıklarını reddetmektedir. Filistinlilerin İsrail’den göç etmelerine sebep, Gazzelilerin hayatlarını cehenneme çeviren, son saldırılarla trajedik bir durum oluşmasına sebeb olan İsrail’dir” diye konuştu.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.