'Siyer bir yaşam felsefesidir'

'Siyer bir yaşam felsefesidir'

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Siyer yalnızca bir hayat hikayesi değil aynı zamanda bir yaşam felsefesidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Biz, dünyanın birçok yerinde, protestolar nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiği olaylar içinde yer almak veya bu olayları teşvik etmek yerine, peygamber efendimizi en güzel şekilde nasıl anlatabiliriz, nasıl anlayabiliriz derdinin peşine düştük" dedi. 

Sare Davutoğlu, kurucularından olduğu Meridyen Derneği'nin Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye'de tüm yönleri ile siyer çalışmaları" sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, derneği ve sempozyumun zeminini oluşturan çalışmaları gerçekleştiren akademisyenleri tebrik etti. 

Siyer-i Nebi'nin kutsal bir emanet olarak müminler tarafından sahabe döneminden itibaren korunarak bugüne aktarıldığını dile getiren Davutoğlu, "Siyer yalnızca bir hayat hikayesi değil aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Siyer, dünyayı insanı ve toplumu ama en önemlisi de kendimizi tanımak, var oluşu anlamak ve yorumlama kılavuzumuz olmuştur" diye konuştu. 

Konuşmasının sonunda sempozyumun bilgi paylaşımıyla kalmamasını ve insanların hayatlarında yeni sorgulamalara vesile olmasını temenni eden Davutoğlu, sözlerini Hazreti Muhammed'in "Allahım, faydasız ilimden sana sığınırız" şeklindeki duasıyla tamamladı. 

Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz de derneklerinin akademik bir platforma dönüşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.