Siyasete Kutlu Doğum molası

Siyasete Kutlu Doğum molası

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)'in 'Kutlu Doğum'u, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nu bir araya getirdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)'in 'Kutlu Doğum'u, Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir araya getirdi.
İki lider, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Programda ilahiler söylendi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca ''Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum gününde ''kardeşlik'' duygusuyla herkesi selamladığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü O, ebedi öğretici, ebedi kılavuzdur. Sadece onu peygamber olarak kabul edenler değil, bütün insanlık o rahmet deryasından bir şekilde istifade etmiştir. 'Ey habibim, sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım' buyuruyor. Demek oluyor ki, onsuz bir kainat sadece bizim için değil, yaratıcı için de anlamsızdır. Kainatı yoktan var eden sebep, Allah'ın resulüne duyduğu aşktır. Yaradılışın temeli sevgidir. Bizim peygamberimiz sevgi peygamberidir. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Onun yolundan gidenler sevgide yarışırlar, nefrette değil. İyilikte yarışırlar, kötülükte değil. Merhamette yarışırlar, zalimlikte değil. Adalette yarışırlar, zulümde değil. Paylaşmakta yarışırlar, biriktirmekte değil. İnsanın temelinden sevgiyi çeker alırsanız geriye insan kalmaz. İnsanlığın temelinden sevgi peygamberini çeker alırsanız geriye insanlık namına hiçbir şey kalmaz. Allah inananların gönlündedir, kalbindedir. Gönlünde ve kalbinde sevgiye yer olmayanlara acımak gerekir.''

Başbakan Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Hazreti Peygamber'in, sevginin peygamberi, şefkatin, muhabbetin peygamberi olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Peygamber Efendimizin hayatında, bırakınız bizim için, bırakınız bizim çocuklarımız için, başka dinlere mensup toplumların çocukları için bile bir tek olumsuz an, bir tek olumsuz sahne bulmak asla ve asla mümkün değildir. Kendi çocuklarımızı da, dünyadaki bütün çocukları da böyle bir örnek hayatı öğrenmekten mahrum etmemeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin ümmeti olma şanına, şerefine layık bir millet olarak, onun hayatını anlamak, onun hayatını öğrenmekten bizim için daha önemli ne olabilir? İşte o sevgililer sevgilisinin hayatını anlamak, öğrenmek, onu hayatımıza taşımak için seçmeli olarak Peygamberimizin hayatının da konmuş olması çok anlamlı.''

Hz. Peygamber S.A.V şöyle buyuruyor; 'Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Ona zulmetmez. Onu yardımsız bırakmaz. Onu tahkir etmez'. Üç defa kalbine işaret ederek, 'Takva şuradadır. Müslüman kardeşini hakir görmesi kişiye kötülük olarak yeter. Her Müslümanın namusu, kanı, malı ve onuru Müslümana haramdır'. Bu son derece sade, basit ve anlaşılır ifadeler esasen hayatımızın ve münasebetlerimizin temelini oluşturan ilkelerdir. Bu ilkeleri anlamış, bu ilkeleri özümsemiş, bu ilkelere kalbinde yer açmış bir topluluk her alanda anlaşmazlıkları çözmüş, husumetleri ortadan kaldırmış, huzuru elde etmiş bir topluluktur.''