Siyasal istikrarsızlık ya da kriz durumu söz konusu değil

Siyasal istikrarsızlık ya da kriz durumu söz konusu değil

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, AK Parti'de olağanüstü kongre kararıyla ilgili, "Ortada bir siyasal istikrarsızlık ya da kriz durumu söz konusu değildir. Olağan süreçler, yasal, meşru süreçler işlemektedir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti'de olağanüstü kongre kararıyla ilgili, "Ortada bir siyasal istikrarsızlık ya da kriz durumu söz konusu değildir. Olağan süreçler, yasal, meşru süreçler işlemektedir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, söz alan siyasi partilerin grup başkanvekilleri gündemdeki konulara ilişkin konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin adı konulmamış çok boyutlu bir kriz girdabına ve istikrarsızlığa doğru sürüklendiğini ileri sürerek, "Ülkemizin içinde bulunduğu temel bazı yapısal sorunları dikkatten uzak tutmamak gerekiyor." diye konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andıklarını belirtti. Altay, "Siyasetin yargıya müdahalesinin son bulmasını dilerken, kuvvetler ayrılığı prensibine herkesin saygı göstermesini temenni ediyoruz. Asker yoluyla yapılana da sivil yoluyla yapılana da her türlü darbeye karşı olduğumuzu ifade ediyoruz." dedi.

 "Hevesleri kursaklarında kalacaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti'nin Mayıs ayı içerisinde kongreye gidecek olmasının siyasette heyecan yaratmasını anlayabildiklerini kaydederek Türkiye'de partilerin ilk defa olağanüstü kongreye gitmediğini söyledi.

Bostancı, "Ortada bir siyasal istikrarsızlık ya da kriz durumu söz konusu değildir. Olağan süreçler, yasal, meşru süreçler işlemektedir. Sayın Başbakanımız uzun yıllar boyunca onurla memleket, millet için hizmet etmiş bir insandır." değerlendirmesini yaptı.

Bostancı, yaşananlardan dolayı istikrarsızlık ve kriz beklentisi içinde olan çevrelerin heveslerinin kursaklarında kalacağını ifade etti.

Bostancı şöyle devam etti:

"AK Parti'nin kongresi gerçekleşir. Onun neticesinde nasıl bir durum ortaya çıkar hep birlikte göreceğiz. Siyasal süreçler şeffaf bir şekilde yaşanıyor ve kamuoyu bilgilendiriliyor. Şu anda ortada istikrarsızlık adına herhangi bir durum yoktur. Sadece tek başına iktidar olan bir partinin olağanüstü kurultaya gitmesi çerçevesinde çok çeşitli tartışmalar bir ölçüde ekonomide bir hareketlilik doğurmuştur. Bunların da kısa zaman içinde yerli yerine oturacağından kuşkumuz yoktur. Çünkü kriz doğuracak maddi, somut şartlar, Türkiye siyasetinde mevcut değildir. AK Parti'nin tek başına iktidar olma hali devam etmektedir. Ortada istikrarsızlık doğuracak herhangi bir siyasi gelişme söz konusu değildir."

Görüşmeler sırasında bazı milletvekillerinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayı cep telefonlarından veya tabletlerinden izlemesi dikkati çekti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.