Siyah domatesin faydaları saymakla bitmiyor!

Siyah domatesin faydaları saymakla bitmiyor!

Amerika'da satışa çıkan ve sebze devrimi olarak nitelendirilen siyah domates'in normal domatese göre daha faydalı olduğu belirtildi.

Siyah domatesin faydaları saymakla bitmiyor!Siyah domatesin faydaları saymakla bitmiyor!Siyah domatesin faydaları saymakla bitmiyor!

Amerika'da satışa çıkan siyah domateslerin bilimadamları tarafından kırmızı domateslere göre daha sağlıklı olduğu iddia edildi.

Bilimadamları tarafından kırmızı domatese oranla daha sağlıklı olduğu iddia edilen siyah domatesler son dönemlerde Amerika'da satışa çıkmaya başladı. Yeni üretilen siyah domateslerin yeşil bir halden hızlı bir şekilde olgunlaşarak siyah halini aldığı belirtildi.

Amerikalı siyah domates seralarına sahip olan üreticilerin ilk kez bu yıl satışa çıkardıkları yeni ürünlerini süper sebze olarak lanse ettiği belirtildi.

Amerikalı bilimadamlarının yaptığı araştırmalarda siyah domates olarak çıkarılan yeni süper sebzesi kırmızı normal domateslere göre antioksidan özelliği ile diyabet ve obezite ile mücadelede tüketicilere büyük bir yardımı olduğu belirtildi.

Devon tabanlı Sutton Tohumlar'ı adlı üreticilerin ilk kez bu bahar satışa çıkardıklarını ürünlerinin tüm satış haklarını aldıkları belirtildi.

Devon Suttons tohumları asistan ürün yöneticisi Alfie Jackson'ın yaptığı açıklamalara göre; yeni üretilen siyah domateslerin normal domateslere nazaran daha az tatlı olduğu ve daha az lezzetli olduğu belirtilirken güzel kavrulmuş salatalarda kullanılacağı ve diyabet ile obezite sorunları yaşayan hastalara adeta bir kurtarıcı niteliği taşıdığı belirtildi.

Indigo Rose rengi olarak belirtiliren siyah domatesin ilk kez bu bahar üretildi ve karanlık bir ortamda özel şartlarda yetiştirildiği iddia edildi.

Büyüme sürecinde tüm domatesler gibi yeşil renkte başlayan siyah domatesin kapalı alanda özel şartlar içerisinde güneşe çıkarılması üzerine kısa sürede siyah renge dönüştüğü belirtildi. Siyah domatesin normal domateslere göre soğuk kış hava şartlarında normale göre 2 hafta içinde olgunlaştığı belirtildi.

Devon Suttons tohumlarının ürettiği siyah domatesin çiftçilerine göre süpermarketlerde ve manavlarda lüks ve egzotik meyveler seviyeside yüksek fiyatla satışa çıkacağı açıklanırken artan meyve ve sebze fiyatlarına göre yeterli sayısa üretildiği belirtildi.

İnternethaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.