Sivillere saldırılar dehşet terör eylemleri

Sivillere saldırılar dehşet terör eylemleri

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'nin Humus kentinde dün düzenlenen saldırıları kınayarak sivillerin hedef alınması ve varil bombası atılmasının durdurulmasını istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'nin Humus kentinde dün düzenlenen saldırıları kınayarak sivillerin hedef alınması ve sivillerin bulunduğu bölgelere hava saldırısı ile varil bombası atılmasının durdurulmasını istedi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ban Ki-mun, Humus'un Zehra bölgesinde dün onlarca sivilin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırı ve havan topu atışlarını şiddetli biçimde kınadı.

Şam'da bir teknik enstitüye yönelik saldırıda da sivillerin ve öğrencilerin hedef alınmasını kınayan Ban, "Bu saldırılar masum sivillere karşı yapılan dehşetli terör eylemleridir" ifadesini kullandı.

Suriye krizinde hiçbir tarafın askeri başarı kazanamayacağı görüşlerini yineleyen Ban, taraflara provokatif eylemlerden uzak durma ve barış çabalarını baltalamama çağrısı yaptı.

Çatışmanın taraflarına insancıl hukuk altındaki sorumluluklarını da hatırlatan Ban, taraflardan sivilleri hedef almamalarını ve sivillerin bulunduğu bölgelere düzenlenen hava saldırısı ile varil bombalı saldırılara son vermelerini istedi.

Bu saldırıların sorumlularının hesap vermeleri gereğini de vurgulayan Ban, tarafların üzerinde etkisi olan tüm bölgesel ve küresel aktörleri de farklılıkları bir kenara bırakarak şiddetin durdurulması için çaba göstermeye davet etti.

UNICEF çocukların öldürülmesini kınadı

BM Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) yapılan açıklamada da dün en az üç saldırıda çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiği belirtilerek okullara yapılan saldırılar ve çocukların öldürülmesini kınandı.

Açıklamada, "Suriye genelinde her gün günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocuklar hedef seçilerek öldürülüyor ya da sakat bırakılıyor. Sivillerin yaşadığı bölgelere ayrım gözetmeden bombalı saldırı düzenleniyor. Uluslararası insancıl hukuka göre yasak olan bu saldırıların yapılan tüm çağrılara karşın arttığı gözleniyor. Taraflara bu saldırılara son vermeleri ve uluslararası hukuk uyarınca çocukları koruma çağrısı yapıyoruz" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.