'Sivas’ın suyu 2 yıl daha yeter ama israf etmeyin'

'Sivas’ın suyu 2 yıl daha yeter ama israf etmeyin'

Kar yağışının yeteri derece olmaması nedeniyle ülke genelinde barajların doluluk oranlarında yaşanan düşmenin susuzluğa yol açabileceği konuşulurken, Sivas için böyle bir sıkıntının olmadığı kaydedildi.

Turan Temel'in haberi:

DSİ 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu, barajlardaki doluluk oranının yeterli olduğunu belirterek, Sivas’ın 2 yıl için su sorunu bulunmadığını söyledi. Dağlıoğlu, buna karşın suyun israf edilmemesini istedi.

Sivas’ta bir ayı aşkın bir süredir kar yağışı görülmüyor. Bu durum, barajlardaki doluluk oranlarında düşüşe yol açsa da büyük bir sıkıntının yaşanmayacağı vurgulandı. DSİ 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim Dağlıoğlu, Sivas suyunun temin edildiği 4 Eylül Barajı’nda doluluk oranının geçen yıla oranla yüzde 10 daha fazla olduğunu belirtti. Dağlıoğlu, barajdaki doluluk oranının elektronik sistemle günlük olarak kontrol edildiğini söyledi. Dağlıoğlu, barajlardaki doluluk oranının yeterli olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl kışın yüzde 66 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 74 seviyelerinde. Kuraklığın ne getireceğini bilemeyiz ama şu an için 2 yıl daha kullanılabilecek suyumuz mevcut.” dedi.

Şu an 4 Eylül Barajı'nda 63 milyon metreküp civarında su bulunduğunu anlatan Dağlıoğlu, şöyle devam etti: “Vatandaşların endişe etmesine gerek yok, iklim şartlarının ne olacağını tahmin etmemiz zor. Meteoroloji bile tahminlerini 5 günle sınırlı yapabiliyor. Kısa bir periyoda bakarak kuraklık tehlikesi var demek doğru olmaz. Sağlıklı bir değerlendirme, yağışlı dönem geçtikten sonra yapılabilir. 'Su yetersiz, kuraklık olacak' gibi bir şey söylemek, yerinde bir değerlendirme olmaz. Yine de tedbirli olmakta fayda var. Vatandaşlarımız suyu kullanırken israfa kaçmamalı, bu konuda daha duyarlı davranmalı.”

Elektrik üretilen İmranlı, Gölova, Mursal, Kılıçkaya, Çamlıgöze barajlarının doluluk oranlarında geçtiğimiz yıllara göre önemli bir değişim olmadığını anlatan Dağlıoğlu, sulama için kullanılan diğer barajların doluluk oranlarında da bir sıkıntı bulunmadığını sözlerine ekledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.