Sistemde 21 günlük gözükünce ilacını alamadı

Sistemde 21 günlük gözükünce ilacını alamadı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde eczaneye ilaç almaya giden 47 yaşındaki Gazeteci Şenol Goncagül, sistemde 9 Aralık 2013 doğumlu gözüktüğü için ilacı alamadı.

Goncagül, eczacının "Size bu ilaçları veremeyiz. Çünkü siz bizim sistemimize göre, 9 Aralık 2013 doğumlu görünüyorsunuz. Bu yaştaki bir bebek için de yazılan bu ilaçlar ağır kalıyor" sözü ile şaşkına döndü.

1966 doğumlu olan Goncagül, rahatsızlanarak muayene olmak için hastaneye gitti. İlaç almak için eczaneye giden Goncagül, ilginç bir hata ile karşı karşıya kaldı. Medula Sisteminde doğum tarihi 09 Aralık 2013 olarak görünün Goncagül şaşkına döndü. Soğuk algınlığı nedeniyle muayene olan ve röntgen çektiren gazeteci Şenol Goncagül'e, ilaçlarını almak üzere gittiği eczanede, sisteme kimlik bilgilerini giren eczacı, "Şenol bey, size bu ilaçları veremeyiz. Çünkü siz bizim sistemimize göre, 09 Aralık 2013 doğumlu görünüyorsunuz. Bu yaştaki bir bebek için de, yazılan bu ilaçlar ağır kalıyor" dedi.

"İLAÇLAR YA ACİL OLSAYDI"

Bunun üzerine SGK Lüleburgaz Şubesi'ne giden Goncagül, doğum tarihi bilgilerinin güncellenmesini ve düzenlenmesini sağladı. Ardından da, ilaçlarını almak için tekrar eczaneye giden Goncagül, sistemi kontrol eden eczacının "Şenol bey, hala 9 Aralık 2013 doğumlusunuz. Sistemde öyle çıkıyor.Size bu ilaçları veremeyiz" demesi üzerine yanlışlığın giderilemediğini anladı. Böyle sorunlarla sıklıkla karşılaşıldığını ifade eden eczacı ise, Goncagül'e sorunun birkaç gün içerisinde düzelebileceğini söyledi.

  Yaşananlar karşısında şaşkınlığa düşen Goncagül, "Allah'tan ki soğuk algınlığı ile ilgili bir ilaç gerekli. Ya kalp ve benzeri elzem ilaçlar gerekli olsaydı? Bu nasıl bir iştir, anlamadım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.