Sisi’ye lânet yağdı

Sisi’ye lânet yağdı

Türkiye, Mısır’daki idam kararlarına karşı ayağa kalktı.

Memur-Sen, idamlara sessiz kalan BM’nin Ankara Temsilciliği önünde dar ağacı yaktı. Sendika Başkanı Gündoğdu, “Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi, Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir” dedi. İstanbul’da ise, Cuma namazı sonrası İHH ve Özgür-Der öncülüğünde protesto gösterisi yapıldı.

Mısır’da 528 kişi hakkında verilen idam kararları Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde gerçekleştirilen protestolara binlerce kişi katılarak Mısır’daki darbeci yönetime lânet yağdırdı. Ankara’da Demokrasi Parkı’nda buluşan binlerce Memur-Sen üyesi Birleşmiş Milletler binasının önüne gelerek burada darağacı yaktılar. Yürüyüş esnasında, “Katil cunta İsrail’e kukla”, “Mısır’a bin selam direnişe devam”, “Direnen Mursi kazanan İhvan”, “İdam sehpası, yıldıramaz gençleri”, “İhvan ezilme, ümmet seninle” sloganları atıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, BM binası önünde yaptığı konuşmada, darbeyle başa gelmiş illegal-gayri insani bir yönetim tarafından Mısır’ın yönetildiğine dikkat çekerek, “Mısır’daki idama tepki göstermeyen Batılı ülkeler ve ikiyüzlü yaklaşım sergileyenler gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettirisi, ortağı ve asil faili olacaktır” diye konuştu.

FATİH’TE CUMA NAMAZI SONRASI PROTESTO

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Mısır’da 528 kişiye verilen idam kararını kınamak için protesto gösterisi düzenledi.

Cuma Namazı sonrası Fatih Camii’nin avlusunda toplanan Özgür-Der ve İHH üyeleri ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. Vatandaşların da destek verdiği yürüyüşte sık sık, “İhvan’a selam, direnişe devam”, “Darbeciler, Mursi’yi yargılayamaz”, “Yaşasın küresel intifada”, “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz” diye slogan attılar. Mısır bayrağı ve bu ülkenin seçimle işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, “Rabia” işareti yaparak 528 kişinin idama mahkûm edilmesini protesto etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, idam kararının bir utanç olduğunu vurgularken, İHH Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay daküresel güçlerin Mısır halkının tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını seçmesine tahammül edemediğine dikkat çekti.

KEFENLİ PROTESTO

Türkiye’nin dört bir yanında Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen protestolarda Mısır’daki darbe yönetimine lanetler yağdırdı. Kefen giyerek darağacı kuran protestocular, Batılı ülkelerin bir kez daha sınıfta kaldığına dikkat çektiler.

Mısır’da yaşanan zalimliğe, haksızlığa Müslümanların sessiz kalamayacağını vurgulayan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, idam kararlarının geri alınmasını istediler.

ÜNİVERSİTELİLERDEN TEPKİ

Mısır’da 528 kişi hakkında verilen idam kararı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) protesto edildi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.