Sisi'den 'yıkım' açıklaması

Sisi'den 'yıkım' açıklaması

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin, Sina Yarımadası'nın Gazze sınırında bulunan bölgeyi boşaltmak için gerçekleştirdiği icraatları artıracağını ve bölge sakinlerine takriben 150 milyon dolar tazminat ödeneceğini belirtti.

Sisi, ülkenin kuzeyinde düzenlenen askeri tatbikata katıldığı sırada yaptığı konuşmada, Sina'da 31 kişinin ölümüne 30 kişinin de yaralanmasına neden olan son saldırının ardından bölge halkının gösterdiği "milli tavra" işaret etti ve bölge halkına saygı, sevgi ve özürlerini ifade ettiğini söyledi.
 
Mısır'ın tehdit altında olmaması ve kimsenin onu kullanmaması için Gazze sınırında bulunan bölgelerdeki icraatların artırılacağını ifade eden Sisi, zor şartlara rağmen bölge sakinlerine yaklaşık 150 milyon dolar tazminat ödeneceğini ifade etti. Sisi, söz konusu icraatların içeriğine ilişkin bilgi vermedi.
 
Sisi, Mısır halkından vatan etrafında toplanmaları çağrısında bulunarak, bu dönemde birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Sina halkının yaşadığı sıkıntılara da işaret eden Sisi, "gelişmenin, güvenliğin bir parçası olduğunun" altını çizdi.
 
Sina halkı, hükümetin sağlık, eğitim ve diğer konularda kendilerini ihmal ettiğinden şikayet ediyor. Mısır yönetimi, Kuzey Sina'daki güvenlik birimlerine yönelik saldırıları gerekçe göstererek, Gazze sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı çevresindeki yerleşim birimlerini yıkmaya devam ediyor.
 
Sina'da 24 Ekim'de Mısır Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılarda 31 kişinin ölümü ve 30 kişinin yaralanması sonrasında yönetim, bölgedeki önlemlerini artırdığını açıklamıştı. Bu çerçevede uzunluğu 14 kilometre olan Mısır-Gazze sınırının sıfır noktasında bulunan yerleşim birimlerinin kaldırılıp bölge sakinlerinin başka yerlere taşınması ve 500 metrelik "güvenli bölge" oluşturulmasının planlandığı açıklanmış daha sonra Mısır ordusu, sözü edilen bölgedeki evlerin yıkımına başlamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.