Sisi'den camiye akıl almaz yasaklar

Sisi'den camiye akıl almaz yasaklar

Sisi rejimi, ramazan ayında camilere de eşi görülmedik yasaklar getiriyor

Ramazan ayı öncesi aralarında ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve çok sayıda Müslüman Kardeşler (İhvan) üyesinin de bulunduğu 100'ü aşkın kişi hakkında idam kararı verdiren cunta yönetimi, Müslümanların bu kutsal ayda ibadetlerini rahatça yerine getirmelerine de engel olmaya çalışıyor. 

Ülke genelinde camilere yönelik eşi görülmedik kısıtlamalar getiren Mısır Vakıflar Bakanlığı, ezan dışında cami dışına ses verilmemesi, cami içinde ve avlusunda kitap dağıtımının yasaklanması ve hutbe sürelerinin kısıtlanması, teravih, itikaf ve gece ibadetlerinin sayılı camilerde ve cuntanın izin verdiği din görevlilerinin gözetiminde yapılması uygulamalarına başladı.

AMAÇ CEMAATİ DAĞITMAK

Middle East Eye sitesinin haberine göre, “rejimin 'terörist' ilan ettiği İhvan teşkilatına üye isimleri camiden uzak tutma girişimi” olarak açıklanan uygulamalar, alanında bir ilk. Cami içinde ve çevresinde Müslüman cemaat arasındaki sosyal etkileşimi yok etmeyi hedefleyen rejim bakanlığı, “sağlıklı ve güvenli bir ortam” sağlanması için teravih ve itikafa sayılı camilerde izin verileceğini duyurdu. Buna göre, 17 milyon nüfuslu başkent Kahire ve çevresinde 247 camiye itikaf izni verilirken, 196'sında sahur vakti hatim okunabilecek. 4,5 milyonla ülkenin ikinci büyük kenti olan İskenderiye'de sadece 19 camide gece ibadetlerine müsaade edilecek.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum