Sisi Mısır halkına verilmiş bir lütuf

Sisi Mısır halkına verilmiş bir lütuf

Mısır medyası 528'ye verilen idam cezasına sevinircesine Sisi'ye destek veriyor.

24 Mart'ta Mısır Minya Ceza Mahkemesi, çoğu İhvan mensubu 528 kişi için idam cezası aldı. Karara başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden tepki yağarken, Cuntanın emrine giren Mısır Medyası yeni idamlar istercesine yayınlar yapıyor. İdamlara alkış tutan Mısır gazeteleri, mahkemenin kararını protesto edenleri "terörist" ilan etti. Sisi'nin ağzından haberler yapan Mısır medyasında darbeci cumhurbaşkanı adayı için "Sisi Mısır halkına verilmiş bir lütuf" yorumları da yapılıyor.

Mısır'ın en büyük gazetelerinden el-Ahram'da yer alan haberde, darbe hükümetinin başbakanı İbrahim Mahlab'ın onayladığı karara geniş yer ayrılmış. Habere göre, sözlü ya da yazılı 'İhvan'ın propagandasını yapan herkese ağır cezalar uygulanacağı belirtilirken, diğer ülkelerden de bu konuda hassas olunması çağrısı yapılıyor.

basliksiz_4jpg_h846.jpg

"Sisi Mısır halkına verilmiş bir lütuf"

Gazetede yer alan bir başka haberde, Mısır'ın en zor dönemlerinden birinden geçtiği, Güney Sudan'daki sorunların Mısır'ı da etkilediği, Libya'da olduğu gibi Batı'nın tehdidi altında oldukları, Filistinliler tarafından da taciz edildikleri, bütün bunların üstüne bir de içerden devleti yıkmaya çalışan 'İhvan gibi bir terör' unsuruyla karşı karşıya oldukları iddia ediliyor.

'İhvan' mensubu bir liderden sonra, Sisi'nin 'Mısır halkına gönderilmiş bir lütuf' olduğunu söyleyen gazete, Sisi'nin bir partiye mensup olmadığını dolayısıyla tüm halkı kucaklayan 'mükemmel' bir lider olduğunu yazıyor.

Mısır el-Haya ve el-Youm7 gibi gazetelerde de idam kararları gözardı edilerek, 'İhvan' için önceden daha önemli tedbirler alınmaması eleştirildi. Her iki gazetenin de 'İhvan-ı Müslimin' demek yerine 'terör örgütü' ifadesini kullanmış olması Mısır medyasının cunta yönetimine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.