Sisi: Demokrasi için Mısır’a 25 sene lazım

Sisi: Demokrasi için Mısır’a 25 sene lazım

Mısır’da temmuz ayında gerçekleşen askeri müdahalenin lideri ve ay sonunda gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı Abdülfettah el-Sisi, gazetecilerden demokrasi taleplerini öne çıkaran yayınlar yapmamalarını istedi.

Dün bir grup gazeteciyle bir araya gelen emekli General Sisi, 4 saat süren toplantıda ifade özgürlüğü, insan hakları ve demokratik talepler konularında yapılacak haberlerin “ülkenin güvenliğini tehlikeye attığını”  söyledi. Hitap ettiği 20 kadar editöre haberlerini ulusal güvenlik unsuruyla dengelemeleri gerektiğini söyleyen eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanı, ülkenin “ideal demokratik” standartlara ulaşabilmesinin “ancak 20-25 yıl sonra” mümkün olabileceğini öne sürdü. Basının halkı “Mısır devletinin güvenliği koruma stratejik hedefinin” arkasında toplayacak yayınlar yapması gerektiğini savundu.

    Ülke tarihinin demokratik yolla başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği müdahalenin merkezindeki isim Sisi, cumhurbaşkanlığına aday olduğunu mart ayında açıklamıştı. Gözlemciler, 26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek seçimlerde diğer tek aday olan solcu politikacı Hamdin Sabbahi’nin Sisi karşısında hiç şansı olmadığını belirtiyor. Daha önce başa gelmesi durumunda Mursi’nin de mensubu olduğu İhvan-ı Müslimin hareketini ortadan kaldıracağını açıklayan Sisi, halkın iktidardan inmesini istemesi durumunda ise cumhurbaşkanlığı koltuğunu bırakacağını söyledi. Sisi, “Halk beni istemezse terk eder giderim. Sözlerini ikiletmem.” şeklinde konuştu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.