Sisi, darbeyi meşrulaştırmaya çalışıyor

Sisi, darbeyi meşrulaştırmaya çalışıyor

Cumhurbaşkanı adayı Sisi, "Eğer halk ülkedeki sorunlarla ilgili bilgilendirilmez ise üçüncü bir devrimin yaşanması hiç de uzak değil" iddiasında bulundu.

Eski savunma bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdulfettah es-Sisi, halkın ülkedeki sorunlarla ilgili bilgilendirilmemesi durumunda üçüncü bir devrimin yaşanmasının hiç de uzak olmadığını savundu.

Mısır'da bir özel televizyon kanalındaki programda konuşan Sisi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) yönelik tutumuna değindi. Program sunucusunun, "Sen, Mısır'ı ve İslam'ı İhvan'dan kurtarmaya mı çalışıyorsun? sorusuna  "Tabi ki" cevabını veren Sisi, 80 yıllık geçmişi olan İhvan'ın Mısır devletini yönetmekte başarısız kaldığını ileri sürdü.

"Onlara, siz siyasi anlaşmazlığı dini anlaşmazlığa dönüştürüyorsunuz, bu da kabul edilemez dedim" diye konuşan Sisi, Mısırlıların İhvan'ı, devletin yönetim şeklini değiştirmeleri ve yargı kurumlarını kuşatmaları için değil anayasayı ve yasaları çıkarmaları için seçtiğini söyledi. Sisi, "Mısırlıların dini eksik değildi. Bu tecrübenin tekrarlanmasına izin verilemez. Az kalsın Mısır'ı felakete sürükleyecekti" diye konuştu.

Ordunun 30 haziranda başlayan ve Mursi'nin erken cumhurbaşkanlığı seçimi kararı almasını isteyen gösterileri desteklemesine de değinen Sisi, ordunun, ülkenin gerçek bir tehlikeye maruz kaldığını görerek tamamen kendi iradesiyle karar verdiğini dile getirdi.

Sisi, şöyle konuştu:

"Ülke elden gidecekti ve bu mutlaka önlenmeliydi. O günlerde sorun çok büyük, taleplerin çıtası çok yüksek ve imkanlar çok kısıtlıydı. Eğer halk ülkedeki sorunlarla ilgili bilgilendirilmez ise üçüncü bir devrimin yaşanması hiç de uzak değil. Bu nedenle açık konuşuyorum, bu sorunları ben tek başıma çözemem ama hep birlikte çözebiliriz"

Halkın sorunlarının çözüldüğünü hissetmesi için ne kadar zamana ihtiyaç olduğu konusuna da değinen Sisi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer işler bizim programladığımız gibi yürürse Mısırlılar 2 yıl içinde sorunlarının çözülmeye başladığını hissedecek. Özellikle Mısır'ın sorunlarının çok büyük olması nedeniyle herkesi, konuyu büyütmeden ve küçümsemeden ülkenin sorunlarını çözmek için sıraya durmaya davet ediyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.