Sisi, Gazze sınırına su dolu hendek kazıyor

Sisi, Gazze sınırına su dolu hendek kazıyor

Mısır'daki cunta, İsrail'in güvenliği için ne gerekiyorsa yapıyor

Filistinlilere yönelik vahşete destek çıkan Mısır'daki cunta, silah kaçakçılığı bahanesiyle Filistinlilerin dünya ile olan son kapısını da kapatıyor. Mısır'ın Sina ilinde 24 Ekim'de 30 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin yaralandığı saldırılar sonrası ilan edilen 3 aylık sıkıyönetimin ardından darbeci General Abdülfettah El Sisi'nin talimatıyla, Gazze Şeridi'ne tampon bölge oluşturuluyor. İsrail'in güvenliğini önceleyen proje kapsamında 13 kilometrelik sınır boyunca, 500 metre genişliğindeki alan içinde kalan evlerin yıkımına başlandı.
 
SINIRA SULU HENDEKLER
 
Sisi cuntası, sınırda yerleşik halde bulunan Gazzelilere evlerini terketmeleri karşılığında tazminat vaadinde bulundu.
 
Tampon bölgede tünel kazılmasını önlemek için su dolu hendeklere de yer verilecek. Refah sınırında yaşayan Filistinliler yıkım ve tahliye kararına tepkilerini, 'Hergün sınırda patlamalar duyuyoruz. Bu tarafta yaşayanlara ateş açıyorlar, burayı izole olmuş bir yere çevirmeye çalışıyorlar' diyerek gösterdi.
 
CUNTADAN JET ONAY
 
Kahire'deki cunta yönetiminin hızla onayladığı yeni yasayla 13 kilometrelik sınır boyunda tampon bölge oluşturulmasının önü açıldı. Refah'ta 800 ev tahliye edilmiş durumda. Evlerini terketmeyen Filistinlilerin mülküne zorla el konulacağı belirtiliyor. Askeri uzmanlar ise tampon kapsamında Filistinlilerin başka bölgelere sevk edileceğini söyledi. Emekli Tümgeneral Talat Müslim, 'Ordu, ilk olarak Gazze sınırında tampon bölge oluşturup, yerleşim birimlerini boşaltacak ve tünelleri yıkacak' diye konuştu. Kahire'deki cunta yönetimi, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırı sırasında Filistinlilere yakıt ve gıda sevkiyatının yapıldığı sınırdaki tünelleri de bombalamıştı.
 
Terörün amacı anlaşıldı!
 
Kuzey Sina'da 24 Ekim'de iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırılarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, cumhurbaşkanı seçilen cunta lideri Abdulfettah es-Sisi, terör sorununu kökünden çözmek için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ikinci bir uyarıya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmiş, bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan edilmişti. Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 2011 yılının Şubat ayından bu yana 47 terör saldırısının düzenlendiği, saldırılarda şu ana kadar 168 kişinin hayatını kaybettiği kaydediliyor.
 
Mısır, SMDK üyesini almadı
 
Mısır, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi Halid en-Nasır'ın ülkeye girişine izin vermedi. Kahire Havaalanı emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, SMDK Başkanı Hadi el-Bahra, SMDK üyesi Salah Derviş ve Halid en-Nasır, vizeleri olduğu ancak emniyetten olumsuz görüş bildirildiği için Mısır'a giriş işlemleri sırasında sorun yaşadı. Daha sonra Bahra ve Derviş'in girişine izin verilirken, emniyet biriminin talebi üzerine Nasır'ın geldiği uçakla Türkiye'ye gönderildiği ifade edildi.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum