Şırnak-Cizre yolu 2014 yılında tamamlanacak

Şırnak-Cizre yolu 2014 yılında tamamlanacak

Şırnak Valisi Hasan İpek, yapımı süren Şırnak-Cizre kara yolunun 2014 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Beraberinde Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Güler ve Cizre Kaymakamı Şenol Koca ile yapımı süren Şırnak-Cizre kara yolunda incelemede bulunan Vali İpek, tünellerin tamamlanmasının ardından Şırnak-Cizre yolunun 10 kilometre kısalacağını bildirdi.

İpek, yolda 3 adet 700 metre, 1 adet de 780 metre uzunluğunda tüp tünelin yer alacağını ifade ederek, yolun 2014 yılında tamamlanacağını vurguladı.

"Aynı zamanda bu yol Karadeniz'i Irak ve Suriye sınırına bağlayan bir yol olacak" diyen İpek, şöyle konuştu:

"Yol sayesinde vatandaşlarımız 15-20 dakikada Şırnak'tan Cizre'ye gidebilecek. Bu yolun yapımı çok uzamış. İnşallah bu yıl yolu açmayı hedefliyoruz. Yani sadece viyadük ile ilgili bir problem olabilir. İnşallah onun olmaması için de çalışacağız. Viyadük problemi olsa da servis yolu ile tünellerimiz bittiğinde açacağız."

-"37 kilometreye düşecek"

Karayolları 9. Bölge Müdürü Güler ise karayolunun bölünmüş yol olarak ihale edildiğini ve projenin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Tünel kazım çalışmalarının 3 ay sonra tamamlanacağını aktaran Güler, şöyle dedi:

"Son olarak yapılan tünelin de 400 metresi tamamlandı, 300 metresi kaldı. Günde yaklaşık 3 metreyi kazıyoruz, yani 3 ay sonra da bu iki tünelimizde açılmış olacak. Bu yolumuz bittiğin Cizre- Şırnak karayolu 37 kilometreye düşecek. Şırnak'tan çıkan bir vatandaşımız 20 dakika sonra Cizre'ye varır. İki tünel arasında 400 metre viyadük var. Burada da çalışmalarımız devam ediyor."

Vali ipek ve beraberindekiler, yol inşaatında görev alan işçiler ve gazetecilerle tünel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.