Sırbistan'da TİKA'nın Sera Projeleri Gıda Güvenliğinin Teminatı Oldu

Sırbistan'da TİKA'nın Sera Projeleri Gıda Güvenliğinin Teminatı Oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sırbistan’da Sırp, Boşnak ve Arnavutlardan oluşan toplam 200 aileye 200 adet sera desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sırbistan’da Sırp, Boşnak ve Arnavutlardan oluşan toplam 200 aileye 200 adet sera desteğinde bulunuldu.
 
Tarım ülkesi Sırbistan’da, Sırbistan Hükümeti tarafından başlatılan Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Amaçlı Program çerçevesinde TİKA, tarım projelerine bir yenisini daha ekledi. 2013 yılında 100 adet sera temininde bulunan TİKA tarafından, 2014 yılında da 100 adet olmak üzere Boşnak, Sırp ve Arnavutlardan oluşan toplam 200 aileye (Tutin, Senitsa, Ivanjitsa, Kladovo, Pançevo, Preşevo, Novi Pazar, Priboy, Priyepolye, Kurşumliya ve Raşka Belediyeleri) sera desteği sağlandı.
 
Bu çerçevede Hırvatistan’dan gelen mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Pançevo ve Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Senitsa’da TİKA tarafından temin edilen seralar törenle yetkililere teslim edildi. TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik törende yaptığı açıklamada TİKA'nın Sırbistan genelinde 200 adet sera yardımında bulunduğunu, TİKA’nın Sırbistan’daki gıda güvenliği desteğinden çok sayıda yerel yönetimlerin faydalanmak istediğini, kırsal bölgelerde yaşayan ailelerin güçlendirilmesi için bu tür projelere destek verdiklerini kaydetti. Sırbistan ile son derece iyi ilişkilere sahip olduklarını anlatan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, TİKA aracılığıyla Sırbistan genelinde eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.
 
Ülke genelinde oldukça ilgi çeken sera projeleri ile tüm yıl boyunca üretim gerçekleştirilerek, küçük kırsal hanelerin gelişiminin sağlanması hedefleniyor. Senitsa ve Pançevo Belediye Başkanları ise işsizlik oranının yüzde 45’lere çıktığı belediyelerinde çiftçilerin mali gücünü artırıp yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlaması nedeniyle desteklerinden dolayı TİKA ve Türkiye’ye teşekkürlerini ilettiler.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.