Sırbistan'da seller nedeniyle olağanüstü hal ilanı

Sırbistan'da seller nedeniyle olağanüstü hal ilanı

Sırbistan'da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sellerden dolayı ülke genelindeki 10 belediyede olağanüstü hal ilan edildi.

Balkanlar'da son günlerde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle sellerin yaşandığı Sırbistan'daki 10 belediyede, olağanüstü hal ilan edildi.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı Olağanüstü Durum Yönetimi yetkilisi Goran Nikoliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehirlerin taşması sonucu Sırbistan'ın doğu, güneydoğu ve merkezi kısımlarında meydana gelen seller nedeniyle Luçani, Pojega, Prokoplye, Gacin Han, Dolyevats, Jitoraci, Kurşumliya, Leban, Medveci ve Trgovişte belediyelerinde olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

Havaların düzelmesi ve nehirlerdeki su seviyesinin yükselmemesine rağmen, kurtarma, itfaiye ve polis ekiplerinin bu bölgelerde her ihtimale karşı hazır bekletildiğini ifade eden Nikoliç, Kruşevats şehri yakınlarındaki Cunis köyünde, Güney Morava Nehri'nin taşması nedeniyle de onlarca kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Bu arada, Kruşevats bölgesinde, Rasina ve Batı Morava Nehirlerinin taşması nedeniyle, 800 hektarlık tarım bölgesinin sular altında kaldığı, sellerin bölgedeki yedi köprüde ve yollarda büyük hasara neden olduğu öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.