Sırbistan'da grev 196 okulda eğitimi durdurdu

Sırbistan'da grev 196 okulda eğitimi durdurdu

Sırbistan'da, maaşları azaltılan eğitim çalışanlarının başlattığı grev nedeniyle, ülke genelinde 196 okulda eğitim durduruldu.

Sırbistan Eğitim Çalışanları Sendikaları Birliği Başkanı Dragan Matiyeviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Belgrad'ın yanı sıra Çaçak, Zayeçar, Kraguyevats, Zrenyanin, Kruşevats, Kralyevo ve Valyevo şehirlerindeki toplam 196 okulda grev başlatıldığını ve bu kapsamda eğitim faaliyetlerinin tamamen durdurulduğunu söyledi.

Geçen salı günü düzenledikleri protestoda, maaşlarının azaltılması kararının geri çekilmemesi durumunda eğitim faaliyetlerini durduracaklarını yetkililere bildirdiklerini hatırlatan Matiyeviç, "Ancak Eğitim Bakanı, taleplerimizi dikkate almadı. Biz de birçok okulda eğitimi durdurmaya karar verdik" diye konuştu.

Matiyeviç, okullarda grevin devam edeceğini ancak sadece yasaların öngördüğü şekilde 30 dakika boyunca eğitime ara verileceğini kaydetti.

Sırbistan'daki eğitim çalışanları, hükümet tarafından maaşlarının ve ders sayılarının azaltılması kararı alınmasının ardından geçen kasım ayında grev başlatarak her gün 30 dakika boyunca eğitim faaliyetlerini durdurmuş, ardından 22 Aralık ve 17 Mart'ta da protesto düzenlemişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.