Sinsi düşmana alarmlı savaş

Sinsi düşmana alarmlı savaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için BTSO ve Bursagaz işbirliğiyle bin aileye karbonmonoksit alarm cihazı dağıtmaya başladı.

'İnsanlar Ölmesin Enerjimiz Bitmesin' temalı kampanya kapsamında, mahalle muhtarlıkları tarafından belirlenen ailelere dağıtılacak cihazla ortamda karbonmonoksit gazı olduğu konusunda uyarı yapılarak hayatlar kurtulacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirerek, soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için BTSO ve Bursagaz işbirliğiyle bin aileye karbonmonoksit alarm cihazı dağıtmaya başladı. Enerji Verimliliği Derneği tarafından organize edilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursagaz ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nca desteklenen 'İnsanlar Ölmesin Enerjimiz Bitmesin' temalı kampanya kapsamında, mahalle muhtarlıkları tarafından belirlenen 1000 aileye karbonmonoksit alarm cihazı dağıtımına başlandı. Özellikle lodoslu havalarda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı toplumsal bir bilinç oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanyada ilk cihazların dağıtımı Alacahırka Mahallesi'nde başladı.

BACA TEMİZLİĞİ YANGINI ÖNLÜYOR

Cihazların dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, konuyu tamamen bir sosyal sorumluluk olarak ele aldıklarını belirterek, amaçlarının toplumsal bir bilinç oluşturmak olduğunu kaydetti. Isınma ihtiyacı karşılanırken, insan hayatının tehlikeye atılmaması gerektiğine dikkat çeken Ödünç, 'Bu konuda İtfaiye Daire Başkanlığımız her zaman vatandaşlarımızın yanında. Çok cüzi ücretlerle uzman ekipler tarafından baca temizliği hizmeti verilirken, tüm taleplere iki gün içinde cevap veriliyor. Bu yaptığımız çalışmalarla 2011 yılında 276 olan baca gazı yangını olayı geçtiğimiz yıl 240'a kadar indi' diye konuştu.

ALARM CİHAZI OLMAYANA GAZ DA YOK

Kampanyayı organize eden Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Mustafa Uysal da 1000 aileye karbonmonoksit alarm cihazı dağıtılacağını belirterek, bu cihazların zehirlenmeyi önlemediğini sadece ortamda karbonmonoksit gazı olduğu konusunda uyarı yaptığını hatırlattı. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da, son 8 yıldır doğalgaz tesisatlarında alarm cihazını bir zorunluluk olarak istediklerini belirterek, yaz aylarında bu konuda denetimlerini artıracaklarını, tesisatlarında alarm cihazı bulunmayan abonelere gaz arzını durduracaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından alarm cihazları muhtarlıklar tarafından belirlenen ailelere teslim edildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.