Sınırdaki göç dalgası TBMM komisyonunun gündeminde

Sınırdaki göç dalgası TBMM komisyonunun gündeminde

Türkiye sınırında yaşanan göç dalgasını yakın takibe alan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Türkmenler, Kürtler ve Yezidiler'in durumlarını yerinde incelemek üzere bölgedeki kamplara gidecek.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde çalışmalarını yürüten Göç Alt Komisyonu, gündemine, Türkiye'ye gelen sığınmacıların durumunu aldı.
 
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün başkanlığındaki komisyon üyeleri, Kurban Bayramı sonrasında sınır bölgesine giderek, incelemelerde bulunacak, çalışmalarını bir rapor haline getirecek.
 
Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hiçbir ırk, din, mezhep ayırımı yapmadan herkesi kabul ettiğini ifade etti.
 
Üstün, göç dalgasıyla gelen Yezidi, Türkmen, Kürtler, Arapların, değişik etnik grup ve mezhepten kişilerin kaldıkları yerleri komisyon olarak inceleyeceklerini belirtti. 
 
Yapılması gerekenler varsa bunları not alacaklarını dile getiren Üstün, "Misafirlerimizin Türkiye'de rahat etmesi için ne yapılması gerekiyorsa yerine getirilmesi için çalışmalarımızı Meclis ve komisyon olarak sürdürüyoruz. Çalışmalarımızdan, raporlarımızdan bakanlıklar, AFAD, valilikler yararlanıyor. Bunlar yararlı çalışmalar" dedi.
 
Üstün, komisyonun öncelikle Mardin ve Şırnak'a gideceğini, son göç dalgası nedeniyle Şanlıurfa'yı da ziyaret edebileceklerini kaydetti.
 
Çok sayıda kamp bulunduğuna işaret eden Üstün, "Biz örnekleme yapmaya çalışacağız, farklı kesimlerin kaldığı kamplara uğramaya çalışacağız. Yezidilerin, Kürtlerin, Türkmenlerin kaldığı yerler var.  Herkesi örneklemeye çalışacağız. Hepsine eşit yakınlıkta olduğumuzu hissettirmek adına, kaldıkları yerlerin kıyaslamasını yapmak adına mümkün olduğu kadar farklı kamplara gitmeyi arzuluyoruz" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.