'Sınır Tanımayan Doktorlar' Yemen'e giremedi

'Sınır Tanımayan Doktorlar' Yemen'e giremedi

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, uluslararası koalisyonun Cibuti'den Yemen'in başkenti Sana'ya seyahat izni vermediğini, bu durumun ihtiyaç sahiplerine tıbbi ve insani yardım sağlama imkanına büyük ölçüde engel olduğunu açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, uluslararası koalisyonun Cibuti'den Sana'ya geçmelerine izin vermediğini duyurdu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünden yapılan yazılı açıklamada, koalisyonun, son 12 gün içinde Cibuti'den Yemen'in başkenti Sana'ya seyahat izni vermediği ve bu durumun ihtiyaç sahiplerine tıbbi ve insani yardım sağlama imkanına büyük ölçüde engel olduğu belirtildi.

Koalisyonun çarşamba günü verdiği ilk izin üzerine örgüte ait uçağın Aden'e ulaştığı ifade edilen açıklamada, söz konusu adımın Aden ve civar bölgelere yardım ulaşması konusunda olumlu olduğu ancak Aden'in uzak olması nedeni ile yardımların zamanında ulaşması için yeterli olmadığına işaret edildi.

"Siviller gıda, yakıt ve tıbbi destek konusunda sıkıntı yaşıyor"

Açıklamada ayrıca, Yemen'deki liman ve havaalanlarına uygulanan abluka sebebiyle sivillerin gıda fiyatları, yakıt ve tıbbi destek konusundaki sıkıntılarının arttığına vurgu yapıldı.

  • Husilerin 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a balistik füze atmasının ardından koalisyon güçleri, 6 Kasım'da Yemen'deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin geçici şekilde kapatılmasını öngören bir karar almıştı.
  • Kararın ardından Birleşmiş Milletler yetkilileri ve sözcüleri, ülkedeki tüm sınırların açılması için çağrılarda bulunmaya devam ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.