Sınır Tanımayan Doktorlar Myanmar'a girmeye çalışıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar Myanmar'a girmeye çalışıyor

Sınır Tanımayan Doktorlar, Arakan'daki faaliyetlerinin yeniden başlaması üzerine hükümet ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini açıkladı

Myanmar'daki Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Arakan'da çalışmaları hükümet tarafından durdurulan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeleri ''umut verici'' olarak niteledi.

Örgütün geçen ayın sonunda Arakan'da faaliyetlerinin durdurulması üzerine, ülkeye gelen örgüt Başkanı Joanne Liu, yaptığı açıklamada, Arakan'daki faaliyetlerinin yeniden başlaması üzerine hükümet ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.

Hükümetten bazı bakanlarla yaptığı konuşmaların ''umut verici'' olduğunu dile getiren Liu, Sağlık Bakanlığı'ndaki görüşmeleri, sorunların aşılmasında pozitif bir adım olarak niteledi.

Lui, bölgedeki birçok kişinin tedaviye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, çalışmaların durdurulması nedeniyle 100 örgüt çalışanının bölgeden ayrılıdığını ve klinik merkezlerinin kapatıldığını kaydetti.

Örgüt, faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle bölgedeki insani sağlık krizinin büyüdüğü uyarısında bulundu.

Örgüt, faaliyetlerinin durdurulmasından bu yana geçen dönemde 5 yaşın altında 5 bin 300'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 25 bin kişinin sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığını belirtiyor.

Myanmar'da hükümet 28 Şubat'ta örgütün ülkedeki tüm çalışmalarının durdurularak sınır dışı edileceğini açıklamasının ardından, ABD'den gelen sert tepki üzerine örgüt Arakan dışındaki bölgelerde hizmet iznini kazanmıştı.

Myanmar’da Rohingya Müslümanlarına yönelik şiddet olaylarının patlak verdiği 2012 yılı Haziran ayından bu yana Arakan eyaletinde yerlerinden olanlar için 15 kampta görev yapan Sınır Tanımayan Doktorlar, bölgede Budistlerin idaresindeki hastaneler tehlikeli ve pahalı olduğundan Müslüman hastalara en iyi tedavi olanağını sağlıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.