Sınır ötesi yardıma terör darbesi

Sınır ötesi yardıma terör darbesi

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları, sınır ötesine giden yardımların azalmasına neden oldu.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları, Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için toplanan yardımların azalmasına neden oldu.

Suriye'de iç savaşın başlamasının ardından bu ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak amacıyla kurulan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, o tarihten bu yana sınır ötesindeki insanlara başta gıda olmak üzere çeşitli malzemeler gönderiyor. Sınır ötesine ayda ortalama 20 tır malzeme gönderen platform, son aylarda terör örgütü PKK'nın bölgedeki saldırıları nedeniyle yardım toplamakta zorlanıyor.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı açıklamada, 3 yılda yurtiçi ve dışında binlerce mazlum Suriyeli halka ulaştıklarını söyledi.

Şimdiye kadar temin ettikleri 10 bin 14 tır insani yardımı ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini belirten Gerem, terör örgütü PKK'nın artan saldırıları nedeniyle yardım toplamakta zorlandıklarını ifade etti.

Kendilerine yardım gönderen kuruluşlarının da tedirgin olduğunu anlatan Gerem, şöyle konuştu:

"Önceden haftada 5 tır yardım temin ederken son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle ancak 1 tır toplayabiliyoruz. Biz, Türkiye genelinde yardım topluyoruz. Onun için her yerden bize yardım geliyor. Şu anda doğu ve güneydoğuya tırlar gönderemiyoruz çünkü giden kardeşlerimizin can ve mal güvenliği yok. İnsanların araçları yakılıyor, bu da tedirginliğe neden oluyor."

Gerem, Türkiye'de huzur ve istikrar için dua ettiklerini sözlerine ekledi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.