Sınıfta peçe takıp Kur'an okuyan öğretmen tartışılıyor

Sınıfta peçe takıp Kur'an okuyan öğretmen tartışılıyor

İsviçre'de 2 yıl önce peçe yasağı getirilmek istenmiş, fakat mecliste reddedilmişti. Aradan geçen 2 yıl sonra yasak yeniden gündeme gelebilir. Nedeni ise bir ilkokulda yaşanan olay.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İsviçre'nin Başkenti Bern'de bir ilkokulda meydana gelen olay, İsviçre gündemini bir anda karıştırdı. Ülkede 2016 yılından beri tartışmaları süren peçe yasağı girişimi Bern'de, üstelik bir ilkokulda peçe giyilmesi ile yeniden gündeme gelebilir. İsmi açıklanmayan bir öğretmen, sınıfta peçe taktı.

İsviçre gündemine oturan öğretmen, ilkokuldaki derslerden biri olan 'İslam dersi' için yüzü tam kapatan bir peçe giyerek okula geldi. Derse giren öğretmen, peçe ile birlikte yüksek sesle Kur'an-ı Kerim okudu ve bu hareketi ülkedeki çeşitliliğe ve yasakçı zihniyete dikkat çekmek için yaptığını söyledi.

Üstelik peçe giyip sınıfa gelen ve Kur'an okuyan öğretmen bir Müslüman değil. Peçeyi Mısır'a yaptığı bir ziyaret için almış. Bu da İsviçre medyasını dumur eden bir başka etmen. Müslümanları suçlamak ve kötülemek için hiç bir fırsatı kaçırmayan medya, peçe giyen öğretmen konusuna temkinli yaklaşmak zorunda kaldı.

Okul yönetimi anında eleştiri bombardımanına tutuldu. Yönetim ise dersi ve öğretmenin hareketini savundu. Onlara göre İslam dersi çeşitliliği tanımak ve bilgilendirmek için güzel bir fırsat veriyor. Bu derslerde çocuklar İslamiyet'in doğru yönlerini tanırken, terör örgütlerini de dinden ayırmayı öğreniyor.

Yerel politikacı Irene Kalin ise okulu eleştirenler arasında. Kalin'e göre öğretmenin hareketi son derece duyarsız. Öğretmen, peçe takıp Kur'an-ı Kerim okumak yerine bunu bir Müslüman kadından istese daha doğru olurdu. Bir diğer politikacı olan Matthias Aebischer ise öğretmenin peçeyi takmak yerine sınıfa giymeden getirip öğrencilere tanıtması gerektiğini söyledi.

RT'nin haberine göre İsviçre'de şu an 350 bin Müslüman yaşıyor. Buna rağmen İsviçre'de peçe yasağı tartışmaları devam ediyor. Avrupa'nın pek çok ülkesi tamamen veya kısmi olarak tesettürü yasaklamış durumda. Bu olaydan sonra İsviçre'de süreç nasıl gelişecek merak konusu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum