'Sincar'a yardım ulaştırılamıyor'

'Sincar'a yardım ulaştırılamıyor'

Irak hükümetinin, Sincar Dağı'nda kuşatma altındaki Yezidi ailelere yaşanan şiddet olayları sebebiyle insani yardım ulaştıramadığı belirtildi.

Göç ve Göçmenler Bakan Yardımcısı Asgar el-Musevi, "Hükümet tarafından Yezidilere insani yardımların temin edildiğini ancak ulaştırılamadığını" belirtti.
 
Bakanlık olarak görevlerinin, yardım malzemelerini temin etmek olduğunu dile getiren Musevi, "Ulaştırma görevinin ise silahlı kuvvetlerin sorumluluğunda olduğunu" aktardı.
 
Iraklı eski Ezidi milletvekili Mahma Halil de daha önce yaptığı açıklamada, Ezidi nüfusun çoğunlukta olduğu Sincar (Şengal) Dağı'nda abluka altındaki bin 700 ailenin gıda ve ilaç sıkıntısı sebebiyle hayatlarının tehlikede olduğunu söylemişti.
 
Terör örgütü IŞİD, 3 Ağustos'ta düzenlediği saldırılarla Musul'un batısında yer alan, Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini, Peşmerge'den almıştı. Örgüt, esir aldığı Yezidileri Müslüman olmaya zorladığı görüntüleri kamuoyuyla paylaşmış, Peşmerge'nin çekilmek zorunda kaldığı bölgeden, on binlerce insan kaçarak Duhok ve Erbil'e sığınmıştı. Köylüler ve aracı olmayan çoğu kişi dağlara kaçarak canını kurtarmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.