Sincan Uygur'daki oruç yasağına tepki

Sincan Uygur'daki oruç yasağına tepki

Avrupa Parlamentosu-Çin Dostluk Grubu Üyesi Karim, Çin yönetimini Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki oruç yasağını kaldırması konusunda uyardı.

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde memurlar ve öğrencilere uygulanan oruç yasağına Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) tepki geldi.
 
İngiliz Muhafazakar AP Üyesi Sajjad Karim, Pekin yönetiminin bu kararından derin endişe duyduğunu ifade ederek, bu yasaklamadan derhal geri dönülmesi gerektiğini belirtti.
 
Aynı zamanda AP-Çin Dostluk Grubu üyesi olan Karim, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'a gönderdiği mektupta, konunun Çin makamlarının gündemine getirilmesini istedi. Karim, Ashton'dan Sincan'daki şiddetin tırmanmasının önlenmesi ve sıkıntı içindeki topluma yardım için hangi adımların atılacağı sorusuna cevap istemesini talep etti.
 
Karim, ayrıca Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde memurlar ve öğrencilere oruç tutma ve camiye gitme dahil "tüm dini faaliyetleri" yasaklama kararından dönmemesi halinde AB'nin "gerekli adımları atmasını" istedi. 
 
Çin'in AB Büyükelçisi Yang Yanyi'ye gönderdiği mektupta da oruç yasağına son verilmesi gerektiğini vurgulayan Karim, Sincan bölgesinde tansiyonun yüksek olduğunu ve bu yasağın gerginliğin azaltılmasına hiçbir katkı yapmayacağına işaret etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.