Sınava girmeden önce bunları tüketin

Sınava girmeden önce bunları tüketin

Dyt. Pınar Yetimoğlu, sınav öncesinde sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.

Üniversite sınavı öncesi doğru ve dengeli beslenmek başarı oranını artırıyor.

Sınavlara sayılı günler kala doğru beslenme planı uygulamak; öğrenme zorluğu,odaklanma problemi ve stres yaşayan gençlerin başarısını etkileyecek en önemli faktörlerden biri olarak gösteriliyor. 

Dyt. Pınar Yetimoğlu, sınav öncesindesağlıklı beslenme önerilerinde bulundu:
Ceviz, badem, fındık tüketin
Odaklanma probleminin engellenmesi sınavda başarı sağlanmasında büyük önem taşır. Sert kabuklu meyveler olarak gruplandırılan ceviz, fındık veya badem sinir sistemini kuvvetlendirerek, odaklanma problemini çözmekte etkili olabilmektedir. Günlük olarak 1 avuçtan fazlası; yani yaklaşık 2 ceviz içi + 10 bademden fazlasının tüketilmesi önerilmemektedir.
Çilek ve yaban mersini öğrenmeyi kolaylaştırır
Sınava hazırlık döneminde özellikle ara öğün olarak 8-10 adet çilek veya 1 yemek kaşığı dolusu yaban mersini tüketmek hafıza güçlendirici etki yapmakta ve öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Yaban mersini tüketilirken miktar konusunda aşırıya kaçılmamalıdır. Fazla tüketilmesi kabızlık problemi yaşanmasına neden olabilir.

Gençler ara öğünü hayatlarına katmalılar
Sınav döneminde öğrencilerin birincil amacı dikkati hep yüksek tutmaktır. Dikkati yüksek tutmak için en önemli koz ise doğru ve bilinçli beslenmedir. Bunun için de ilk adım olarak "ara öğün" kavramını hayatlarına katmaları gerekir. Sınava hazırlık döneminde günlük beslenme planı, tüm besin ve besin gruplarını mutlaka içermelidir. 

Ispanak yiyerek stres savaşcısı olun
Önemli minerallerden biri olan magnezyum, stres kaynaklı yakınmaları azaltır. Magnezyumun en iyi kaynaklarından biri ıspanaktır. Ispanak sevmeyen özellikle sınav dönemi genç grup için ise, magnezyum kaynağı olarak diğer yeşil yapraklı sebzeler kullanılabilir.
Kahvaltıda tam tahıllı karbonhidrat önemli
Kahvaltı, sınav dönemine hazırlanırken kesinlikle her gün düzenli tüketilmesi gereken öğünlerin başında gelir. Kahvaltıda tüketilecek olan karbonhidratın, rafine karbonhidrat olmamasına, şeker içeren reçel ve türevlerinin çok sık tüketilmemesine özellikle dikkat edilmelidir.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.