'Sınav kaygısı ve başa çıkma yolları' semineri

'Sınav kaygısı ve başa çıkma yolları' semineri

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (TEOG) hazırlanan öğrencilere 'Sınav kaygısı ve başa çıkma yolları' konulu seminer verildi.

TEOG sınavına katılacak olan öğrencilerin sınavda strese yenik düşmemeleri, sınavla ilgili kaygı ve korkularını azaltmak, onlara motivasyon sağlamak ve ortam değişikliği yaşatmak amacıyla Atatürk Ortaokulu ve Gediz Devlet Hastanesi işbirliği ile hazırlanan 'Sınav kaygısı ve başa çıkma yolları' semineri Eğitim Hemşiresi Şükran Olgun ve Psikolog Ebru Behçel tarafından verildi.

Psikolog Ebru Behçel, çocuklara, korku ve kaygı arasındaki farklılıkları anlattı ve onların bu konu hakkındaki düşüncelerini dinledi. Doğru nefes alıp-verme teknikleri ve gevşeme egzersizleri uygulamalı olarak yaptırılarak öğrencilerin rahatlaması sağlandı. Anne babaların bu dönemdeki olumlu ve olumsuz davranışları öğrenciler tarafından sahnede dramatize edildi. İlgili kişilere mesajlar birinci ağızdan verildi.

Seminere büyük bil ilgi gösteren öğrenciler, tüm anlatılanları dikkatli bir şekilde dinlediler. Seminerin çok güzel ve öğretici geçtiğini sınava hazır olduklarını belirttiler.Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ömer Yacı, gerek sağlık gerekse eğitici ve bilgilendirme amaçlı her konuda tüm vatandaşların yanında olduklarını belirterek, sağlık ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

'Sınav kaygısı ve başa çıkma yolları' seminerine 160 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.