Sinan Paşa Camii'ndeki Türkçe vaaz yasağı kalktı

Sinan Paşa Camii'ndeki Türkçe vaaz yasağı kalktı

Kosova'daki Osmanlı'dan kalma Balkanlar'ın en büyük camisi olan Sinan Paşa Camii'nde, bu cuma namazında Türkçe vaaz verildi.

Geçen hafta Türkiye'de üniversite eğitimini tamamlayan Prizren İl Müftüsü Lütfü Balık imzalı belgede, TİKA tarafından onarılan Osmanlı'dan kalma Balkanlar'ın en büyük camisi olan Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklanmıştı. TİKA tarafından onarılan ve Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın açılışını yaptığı camide Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen İdriz Keskin görev yapıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Keskin, belgenin 2'nci maddesinde Türkçe vaazın yasaklandığı ve Arnavutça vaazın verileceğini ancak alınan bu kararın en kısa zamanda kaldırılacağını da sözlerine eklemişti. 

Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı

Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük camisi olma özelliğine sahip olan tarihi Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı.
Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaazın yasaklanması ardından basına yazılı bir açıklama gönderen Balık, kararın Eylül ayında alındığını ancak yürürlüğe girmediğini ileri sürmüştü. Türk dilinin resmi dil olduğu Prizren'de tek Türkçe vaazın verildiği Sinan Paşa camii'nde Türkçe vaazın yasaklanması ardından camii cemaati büyük tepti göstermişti. Bütün bu gelişmelerin ardından gözler bu Cuma namazında vaazın hangi dil de yapılacağına odaklanmıştı. Kosova'da Türkçe vaazın yasaklandığı o camide bu cuma namazında Türkçe vaaz verildi. Bu Cuma namazında vaazı Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği Din Ataşesi Abdullah Vasfı Yüce'nin vermesi dikkat çekti. 

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.