Şimşekler Ordu'da Kur'an'daki o iki ayeti tefsir etti

Şimşekler Ordu'da Kur'an'daki o iki ayeti tefsir etti

Şimşek görüntüleri hem korkuttu hem de...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Gökyüzü sağanak yağış sırasında geceyi gündüze çeviren şimşek görüntülerine sahne oldu

Ordu’da gece saat 19.00 sıralarında başlayan ve sabaha kadar süren sağanak yağış sırasında, zaman zaman gökyüzünde şimşekler çaktı. Şimşekler sonucu şehir adeta gündüz gibi aydınlandı. 

500 metre yüksekliğindeki Boztepe'nin zirvesine düşen yıldırım, şehri adeta aydınlattı. Şimşek görüntüleri hem korkuttu hem görüntüsüyle hayran bıraktı. (iha)

RİSALE-İ NURDAN

Sonra ra’dı dinler ve berke (şimşeğe) bakar, görür ki: Bu iki hâdise-i acîbe-i cevviye tam tamına 1 وَيُسَبِّحُ الرَّعْدُ بِحَمْدِهِ ve
2 يَكَادُ سَنَا بَرْقِهِ يَذْهَبُ بِاْلاَبْصَارِ âyetlerini maddeten tefsir etmekle beraber, yağmurun gelmesini haber verip, muhtaçlara müjde ediyorlar.

Evet, hiçten, birden harika bir gürültüyle cevvi konuşturmak ve fevkalâde bir nur ve nar ile zulmetli cevvi ışıkla doldurmak ve dağvarî pamukmisâl ve dolu ve kar ve su tulumbası hükmünde olan bulutları ateşlendirmek gibi hikmetli ve garabetli vaziyetlerle baş aşağı gafil insanın başına tokmak gibi vuruyor, “Başını kaldır, kendini tanıttırmak isteyen fa’al ve kudretli bir Zâtın hârika işlerine bak. Sen başıboş olmadığın gibi, bu hâdiseler de başıboş olamazlar. Herbirisi çok hikmetli vazifeler peşinde koşturuluyorlar. Bir Müdebbir-i Hakîm tarafından istihdam olunuyorlar” diye ihtar ediyorlar.

İşte bu meraklı yolcu, bu cevvde, bulutu teshirden, rüzgârı tasriften, yağmuru tenzilden ve hâdisât-ı cevviyeyi tedbirden terekküp eden bir hakikatın yüksek ve âşikâr şehadetini işitir, “Âmentü billâh” der.

1 : “Gök gürültüsü Onu hamd ederek, tesbih eder.” Ra’d Sûresi, 13:13. 
2 : “Şimşeğin parıltısı ise neredeyse gözleri alıverir.” Nur Sûresi, 24:43. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.