Şimşek: Mülteci krizi küresel bir sorun

Şimşek: Mülteci krizi küresel bir sorun

Mülteci sorununun Türk ekonomisini etkilediğini vurgulayan Mehmet Şimşek, mülteci krizin küresel bir sorun olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamındaki JP Morgan Chase Yatırımcı Semineri'nde, Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) bu yıl yüzde 3,1 genişlemesinin beklendiğini kaydeden Şimşek, büyümedeki yavaşlamada Rusya ile yaşanan gerilimler nedeniyle düşen turizm gelirlerinin önemli rol oynadığını dile getirdi.
MÜLTECİ KRİZİ SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL, KÜRESEL BİR SORUN

Şimşek, Türkiye ekonomisini etkileyen bir başka faktörün sığınmacı sorunu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Türkiye, dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke. 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı sığınmacı Türkiye'de yaşıyor. Bu insanlar hayatlarını kurtarmak için kaçıyorlar ve çok büyük bir insani trajedi yaşanıyor. Bu trajediye çözüm bulmak bizim sorumluluğumuz ve biz bunu yerine getiriyoruz fakat Türkiye bu konuda hak ettiği itibarı görmüyor. Oysa ki mülteci krizi sadece Türkiye'nin değil, küresel bir sorun."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.