Şimşek: Anayasa referandumu tek başına çok önemli bir reform

Şimşek: Anayasa referandumu tek başına çok önemli bir reform

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Anayasa referandumu tek başına çok önemli bir reform, tamamlanınca Türkiye temellerini sağlamlaştıracak yapısal reform gündemine dönecek, makro temel göstergeleri daha da güçlendirecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde onur konuğu olarak yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin iyi bir durumda olmadığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde de sanırım bir sürede iyi durumda olmayacak." değerlendirmesini yaptı. 

Dünyadaki korumacılığın, yaşlanan nüfusun, küresel borçlanmanın artmasının, yatırım ve üretkenliğin zayıf olmasının yanı sıra küresel terörizm gibi faktörlerin büyümeyi sekteye uğrattığını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:

"Küresel ekonominin durumu şu anda iyi gözükmüyor, önümüzdeki dönemde de aslında böyle devam edecek ve ciddi bir iyileşme olmayacak. Türkiye'deki ekonominin çok dirençli olduğunu görüyoruz. Pek çok ciddi ulusal ve uluslararası şoka rağmen Türkiye ekonomisi güçlü ve dirençli olmuştur. Türkiye ekonomisi 27 çeyrektir büyümeye devam etmektedir. Türkiye'deki ekonomi dirençli, temel yapı taşları gayet güçlü, orta ve uzun vadede geleceğimiz parlak, mevcut zorlukları da aşacak nitelikteyiz. Aslında en kötü günler geride kaldı diye düşünüyorum. Türkiye jeopolitik gerilimler yaşadı, ülke içerisinde siyasi gerilimler yaşadı, terör faaliyetleri ve darbe teşebbüsü yaşadı ama çok şükür bunları atlattık."

"Türkiye temellerini sağlamlaştıracak yapısal reform gündemine dönecek"

Şimşek, Türkiye'nin yol haritasının çok güçlü ve kapsamlı olduğunu anlatarak, yapısal reformların önemini vurguladı.

"Anayasa referandumu tek başına çok önemli bir reform, tamamlanınca Türkiye temellerini sağlamlaştıracak yapısal reform gündemine dönecek" diyen Şimşek, Türkiye'nin makro temel göstergeleri daha da güçlendireceğini dile getirdi.

Şimşek, Türkiye'nin büyümeye devam etmesi için adımların atılacağını anlatarak, orta vadede Türkiye'nin emarelerinin gayet sağlam olduğuna dikkati çekti. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.