Simitçi'den Örnek Davranış

Simitçi'den Örnek Davranış

Kocaeli'de simitçilik yaparak geçimini sağlayan Erkan Ayhan, bir günlük gelirinin tamamını 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine bağışladı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde simitçilik yaparak geçimini sağlayan Erkan Ayhan isimli vatandaş örnek bir davranışa imza attı. Bir günlük kazancının tamamını 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine bağışlayan Erkan Ayhan, satış yaparken de üzerine giydiği tişört ile kampanyasını duyurdu. Özel yaptırdığı tişörtünün ön yüzüne “Satılan simitler 15 Temmuz Şehit Ailelerine" yazdıran Kandıralı simitçi Ayhan, arka tarafına ise, “Simit sattık, su sattık ama vatanı satmadık" sözünü yazdırdı.

Daha önce de Gazze'ye yardım etti

Daha önce de aynı şekilde Gazze'ye yardım gönderdiğini söyleyen Kandıralı simitçi Erkan Ayhan, “Başbakanlık bu konuyla alakalı bir açıklama yaptı. Bu açıklamadan sonra ben de kendi kendime yardım etme kararı verdim. Bundan yaklaşık 15-20 gün önce de yine simit satarak Gazze'ye bir bağış yapmıştım. O zaman iki günlük kazancımı Gazze'ye bağışlamıştım. Bugünkü kazancımı da Allah nasip ederse götüreceğim ve 15 Temmuz'daki şehit ailelerine bağışlayacağım. Böyle bir karar aldım. Kendi kendime bunu yapıyorum. Ne mutlu bana. Başbakanlık hesap açmış bu bağışlar için. Ben de gidip o hesaba bağışı yatıracağım. Vatandaşlar da güzel yorumladılar. 'Allah kabul etsin' diyorlar. Herkes güzel yorum yaptı. Hatta tişörtü görerek simit almaya gelenler var" dedi.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.