Silopi'de o hayvanlar toplanıyor

Silopi'de o hayvanlar toplanıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde zabıta ekipleri ilçe merkezinde yakaladıkları başıboş hayvanları şehir dışında kiralanan çiftlikte toplamaya başladı.

Silopi'de trafikte büyük tehlike oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan başıboş hayvanlar için zabıta ekipleri kolları sıvadı. Zabıta ekipleri yakaladıkları başıboş hayvanları belediye tarafından ilçe dışında kiralanan çiftlikte topluyor. Yakalanan hayvanlar için ilk seferde hayvan sahibine 100 lira, ikinci seferde 200 lira ve üçüncü seferde ise 300 lira para cezası kesileceği ve hayvanın kamu malına dönüştürüldükten sonra yoksullara dağıtılacağı belirtildi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Belediyesi Zabıta Şefi Suphi Öğel, "Hepimizin bildiği gibi uzun yıllardır beridir ilçe merkezimizde başıboş bırakılan hayvanlar çevremize ilçemize hem görüntü kirliliğine sebep olmaktadır, hem de çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Defalarca hayvan sahiplerini uyardık fakat buna rağmen hayvanlarını başıboş bıraktılar. Bizde belediye olarak buna bir son vermek istedik. İlçemizin yaşanılır hale getire bilmek için başıboş gezen bütün hayvanları belediyenin kiraladığı bu çiftlikte topluyoruz. Bundan sonra hayvanlar burada belediyenin gözetiminde olacak. İlk etapta yakalanan hayvan sahiplerine 100 lira para cezası, ikinci sefer 200 lira para cezası üçüncü sefer ise artık bu hayvanlara el konulup kamu malına dönüştürülecektir. Gerekli yasal işlem yapıldıktan sonra ek konulan bu hayvanlar yoksullara dağıtılacaktır" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.