Silifkeliler serinlemek için karı pekmezle karıştırıp tüketiyor

Silifkeliler serinlemek için karı pekmezle karıştırıp tüketiyor

Mersin’in Silifke ilçesinde Zafer Beslenti adlı vatandaş, sıcak havayı fırsata çevirdi.

Toroslardan getirdiği karın poşetini 1 TL'den satan Beslenti, hem kış kar görmeyen Silifkelileri karla tanıştırıyor hem de aile bütçesine ek gelir sağlıyor.

Silifke’de havaların ısınmasıyla kar satışlarının son derece iyi gittiğini belirten Beslenti, Toroslardan üç tekerlekli motoru ile getirdiği karları, Silifke Taş Köprü girişinde poşeti 1 TL'den satışa sunuyor. Havaların normal seviyesinin üstünde gittiği ilçede vatandaşlar satın aldıkları karı, pekmez veya şeker katarak, tatlı niyetine serinleme maksatlı tüketiyor.

11 SAATLİK MESAFEDEN GELEN KAR RAĞBET GÖRÜYOR

Günde 100-150 poşet kar sattığını dile getiren Zafer Beslenti, 7 yıldır evinin geçimini kar satarak sağladığını kaydetti. Beslenti, “Silifke’den sabah erken çıkıyorum saat 4 gibi. Oraya saat 9'da varıyorum. 2 buçuk, 3 saat gibi yüklüyorum. Akşam saat 6'ya Silifke'de oluyorum. Silifke’den sabah erken çıkıyorum saat 4 gibi. Toroslar'ın daha yukarıları, aşağı yukarı Ayrancı mevkiine varıyorum. Orada 2 buçuk, 3 saatte yüklüyorum. Akşam saat 5 - 6 civarında da Silifke'ye dönüyorum. Erimemesi için de, üzerini 3 kat kapattıktan sonra kartonla muhafaza etmek için tekrar kartonla da sarıyorum Silifke’ye getiriyorum. Hava 25 derece, müşteri alıştığından dolayı sıcaktan da karı alıyor. Poşetini 1 liraya veriyorum. Müşteri memnun, alıştılar da. Ben bu köprünün kulağında satıyorum, devamlı geliyorlar. Yerimi bildikleri için buradan alıp gidiyorlar. 7 yıldır aşağı yukarı, geçim kaynağım budur. Kış gününde 2 buçuk, 3 ay bu kar işiyle uğraşıyorum.” dedi.

Karın her hastalığa şifa olduğunu söyleyen vatandaşlar ise 25 derece sıcaklıkta kar yemenin çok keyifli olduğunu, Silifke gibi sıcak bir yerde kar yedikleri için çok şanslı olduklarını, karın adeta bir şifa deposu olduğunu kaydettiler.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.