Silifke’de karadut hasadı başladı

Silifke’de karadut hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde örtü altında yetiştirilen karadut hasadına başlandı.

Çileğe alternatif olarak üç yıl önce dikimi yapılan karadut, kilosu 20 liradan alıcı buluyor. Atayurt beldesi çiftçilerinden Necati ve Özgür Şahin tarafından yetiştirilen karadutun ilk hasadında 100 kilo toplandı ve kilosu 20 liradan İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere gönderildi.

Geçtiğimiz yıla oranla 20 gün erken olgunlaşan karadut, lezzeti ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. Karadutun bakımının kolay olduğunu kaydeden Necati Şahin, fiyatından da veriminden de memnun olduğunu, her yıl aynı şekilde meyve rekoltesini ve kalitesini eşit şekilde alabildiklerini söyledi.

Çilekle aynı rekolteye sahip olan karadut yetiştiriciliğini bütün çiftçilere tavsiye eden Şahin, “Dönümünden 4-5 ton arasında ürün alıyoruz. Her yıl aynı şekilde verim veriyor. Bakımı kolay ilaç gideri yok, sadece işçiliği fazla. Oda fiyatı iyi olduğu için kurtarıyor. Yaklaşık iki ay üzerinde üzümü kalmayacak şekilde topluyoruz. Bugün ilk hasadı yaptık. 100 kilo dut topladık ve İstanbul’a göndereceğim. Bütün çiftçilere tavsiye ediyorum.” dedi. Örtü altındaki karadutun haziran sonuna kadar hasat edilmesi bekleniyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.