Şili depremin ardından toparlanmaya çalışıyor

Şili depremin ardından toparlanmaya çalışıyor

Şili'nin kuzeyi iki gün üst üste meydana gelen büyük depremlerin ardından toparlanmaya çalışıyor.

Iquique yakınlarında çarşamba günü kaydedilen 8,2 büyüklüğündeki depremle dün kaydedilen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından, yüzlerce eve elektrik verilemediği, çok sayıda kişinin evlerine dönemediği ifade edildi.

Yetkililerin, ikinci sarsıntının ardından tsunami uyarısında bulunması, daha önceki uyarının kaldırılmasıyla evlerine dönenlerin yeniden yüksek bölgelere nakledilmesine neden oldu, sığınaklar yeniden açıldı.

İlerleyen saatlerde yeni tsunami uyarısının da kaldırıldığı ancak bazı ailelerin ağır hasar gören evlerine bir süre daha dönemeyeceği ifade edildi.

Enerji Bakanı Maximo Pacheco, araç sahiplerine benzinden tasarruf etmeleri çağrısında bulunurken, temel gıda ve içme suyunda da sıkıntılar olduğu belirtildi.

Hükümet sözcüsü Alvaro Elizalde, depremin neden olduğu kaostan yararlanarak müşterilere fazla fatura çıkarmaya çalışan tacirlerin cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Depremlerin meydana geldiği bölgede oturulamaz hale gelen konutlar ve kullanılamaz hale gelen yolların yenilenmesine odaklanan Şilili yetkililer, depremlerden en fazla etkilenen Iquique ve Alto Hospicio bölgelerindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının bir haftayı bulabileceğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.