Şile'ye otogar müjdesi

Şile'ye otogar müjdesi

3. köprü ve yenilenen otoyollarıyla daha kolay ulaşılabilir hale gelen Şile'ye, Kadir Topbaş'tan otogar müjdesi.

Behlül Çetinkaya'nın haberi:

Şile'de yapımı tamamlanan yatırımların açılışı ile yapımı devam eden projelerin tanıtımı için Şile'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile'ye 750 trilyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Şile'nin köylerine kadar asfalt ve doğalgaz götürdüklerini söyleyen Topbaş, meydanda toplanan vatandaşlara ulaşım, kültür, turizm ve tarım alanında müjdeler verdi.

ESKİ EVLER RESTORE EDİLİYOR

Alemdağ'dan sonra yapılan otoyolun Şile'yi İstanbul'a yakınlaştırdığını söyleyen Topbaş, 3. Köprünün bitmesiyle önemli bir noktaya geleceğini söylediği Şile yolunun kenarına da bir şehirlerarası otogar yapılacağını belirtti. Şile'de yer alan eski evlerin de restore edilmesi içi bir çalışma yaptıklarını belirten Topbaş, masrafları İBB'nin karşılayacağını belirtti.

KAHVALTIYA GELECEKLER

İlçede tarıma yönelik çalışmalar yapılacağını söyleyen Topbaş, alım garantili çiçek üretiminin yapıldığı Şile'den daha fazla çiçek alınması için adımlar atılacağını kaydetti. İlçede üretilen bal, yoğurt ve peynir gibi ürünlerin İstanbul'a getirilip satılması için adımlar atıldığını da kaydeden Topbaş, 'Şile'deki eski değirmeni restore ederek doğal un ve ekmek üretimi yapacağız. Köylerdeki yerel ürünlerin de satışının yapılacağı değirmene İstanbullular kahvaltı etmeye gelecekler' dedi.

Metrobüs oyları yüzde 30 artırdı

Kadir Topbaş, İBB'nin yurtdışı çalışmalarından da söz etti. Pakistan'ın Pencap eyaletinde yaptıkları 32 kilometrelik metrobüs hattı danışmanlığı ile çöp toplama konusundaki danışmanlıklarının Pencap eyaletinde iktidarda bulunan partinin oyunu yüzde 32'de yüzde 67'ye çıkardığını belirten Topbaş, 'Suudi Arabistan kralının onaylamasının ardından Mekke'nin çöpünü de biz toplayacağız' dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.