Silahların susması kalkınmada önemli

Silahların susması kalkınmada önemli

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Silahların susması, devreden çıkması hem insani anlamda hem de ekonomik ve kalkınma anlamında önemli" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinin düzenlediği "Kaybolan Meslekler Fotoğraf Sergisi"nin açılışının ardından çözüm süreci ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak GAP Eylem Planı'na ilişkin soruları yanıtladı.

Çözüm süreciyle ilgili sevindirici gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Yılmaz, sürecin sadece siyasi açıdan değil ekonomik ve kalkınma perspektifi açısından da çok önemli olduğunu söyledi. 

Yılmaz, çözüm sürecinin aynı zamanda bir refah süreci olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Süreç, kaynaklarımızı çok daha verimli kullanma, Türkiye'nin ekonomisini büyütme ve daha iyi paylaşma sürecidir. Diğer taraftan çözüm süreci en büyük teşviktir. Özellikle doğuda, güneydoğuda kullanamadığımız potansiyelleri harekete geçirmek bakımından çözüm süreci olmazsa olmaz bir süreçtir. Silahların susması, devreden çıkması hem insani anlamda hem de ekonomik ve kalkınma anlamında önemli. Türkiye inşallah kaynakları artık boş yere israf etmeyecek, kaynaklarını diğer ülkelerle kalkınma yarışında üretken alanlarda kullanacak ve geleceğimizi daha iyi inşa edeceğiz."

GAP Eylem Planı

Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak 2 yıldır GAP Eylem Plan üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, "Daha önce bir eylem planımız vardı, şimdi onu yenilemiş olduk, yeni bir eylem planı oluşturduk, 2018'e kadar sürecek. Bunu da Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mardin'de toplumumuzla paylaşacak. GAP bizim için büyük bir potansiyel, bir taraftan bölgesel, bir taraftan da milli bir proje, Türkiye'nin projesi" diye konuştu.

Az gelişmiş bölgelerdeki sorunların çözülmediği takdirde söz konusu problemlerin büyükşehirleri de etkileyeceğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"GAP gibi bölgelerimizdeki potansiyelin harekete geçmesi ülkemizin gıda güvenliği anlamında, halkımızın daha sağlıklı ve daha ucuz beslenmesi anlamında çok önemli. Bunlarla ilgili bir taraftan kamu yatırımlarımızın genel koordinasyonu bir taraftan da kamu desteklerimizin koordinasyonu gerekiyor. Bu eylem planında sadece sulamaya yer vermedik. Daha bütüncül bir perspektifle altyapıyı nasıl geliştiririz, KOBİ'ler başta olmak üzere ekonomik hayatı daha nasıl canlandırabiliriz, daha iyi bir şehirleşme ortamını nasıl sağlarız, sosyal kalkınmayı nasıl hızlandırırız gibi bütün bu unsurları içeren, insan odaklı, çok boyutlu entegre bir eylem planını Başbakanımız ilan edecek."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.