Silahların gölgesinde bin 210 bebek dünyaya geldi

Silahların gölgesinde bin 210 bebek dünyaya geldi

Bölücü terör örgütü PKK saldırılarının en yoğun yaşandığı illerden Şırnak'ta, silah sesleri altında bin 210 bebek dünyaya gözlerini açtı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 14 Aralık 2015-7 Şubat 2016 arasında Şırnak merkezde 460, Silopi'de 346, İdil'de 204, Cizre'de 176, Beytüşşebap'ta 13 ve Uludere'de 11 sağlıklı doğum gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, PKK mensuplarının sağlık kurumlarını doğrudan hedef almasına rağmen, terör olaylarının başladığı Temmuz 2015'ten bugüne sağlık hizmetlerinde herhangi aksama yaşanmaması için her türlü tedbir alındı.
Silahlı çatışmaların yoğun yaşandığı Şırnak'a ait genel sağlık hizmetine ilişkin rakamlar da bunu ortaya koydu. Şırnak'ın İdil, Uludere, Beytüşşebap, Cizre, Silopi ve merkez ilçeleri genelinde bakanlıkça 14 Aralık 2015-7 Şubat 2016 arasında verilen hizmet kapsamında, bin 210 bebek, silah sesleri altında dünyaya gözlerini açtı.

Rakamlara göre, merkezde 460, Silopi'de 346, İdil'de 204, Cizre'de 176, Beytüşşebap'ta 13 ve Uludere'de 11 bebek dünyaya geldi.

Öte yandan, bin 124 kişiye diyaliz yapıldı, 4 bin 104 kişi hastaneye yatırıldı. Toplam 79 bin 101 kişi çeşitli nedenlerle polikliniklere, 75 bin 663 hasta acil servise başvurdu.
Ayrıca bin 999 kişiye cerrahi işlem gerçekleştirildi. İl bünyesinde tedavi amaçlı bin 245 hastanın, il dışında ise bin 393 kişinin başka merkezlere sevki gerçekleştirildi.

Terör, sağlık kurumlarını hedef aldı

Terör örgütü PKK, sağlık kurumlarını hedef alan saldırılarıyla kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Silahlı eylemler kapsamında, polikliniklerin yanı sıra yoğun bakım ve diyaliz gibi hayati birimler hedef alındı. Saldırlar sonucunda, hastane binalarında birçok yer kullanılamaz hale gelirken, kimi zaman sağlık çalışanları da zarar gördü.

Geçen günlerdeki saldırılardan biri, Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı yakınındaki özel hastaneye yapıldı. Hastaneye, teröristlerin attığı roket isabet etti. Roketin hastaların bulunduğu bölüme gelmemesi büyük bir faciayı önledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerin attığı roketatar mermisi de Cizre Devlet Hastanesi'nin diyaliz ünitesi ve morguna isabet etti. Saldırıda yaralanan olmazken, diyaliz ünitesi ağır hasar gördü.
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki eski Devlet Hastanesi ise PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi.

4 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

Terör örgütü, güvenlik güçlerinin yanı sıra sağlık çalışanlarını doğrudan hedef aldı. Silahlı saldırılarda 1 sağlık memuru, 1 doktor, 1 ambulans şoförü ile 1 eczacı hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra 29 sağlık çalışanı alıkonuldu, çok sayıda personel tehdit edildi.

Hakkari, Şırnak ve Mardin'de 3 ambulans kaçırıldı, içindeki malzemeler gasbedildi.
Son olarak da Cizre'de yaralıların olduğu iddia edilen binaya çağrılan sağlık çalışanlarının bulunduğu ambulanslara ateş açıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.