Silahlar sustu, güneydoğuya bereket geldi

Silahlar sustu, güneydoğuya bereket geldi

Çözüm sürecinin devreye girmesi ile birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sekteye uğrayan tarım faaliyetleri yeniden artış gösterdi.

150 bin dekar arazi tarıma kazandırıldı. Bağ ve bahçelerde fidan dikiminin artması ise bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayatın her alanında kendini hissettiren çözüm süreci, Şırnak'ta tarımın canlanmasını da sağladı. Çözüm süreci sayesinde bir yılı aşkın süredir silah seslerinin duyulmadığı Şırnak'ta, sosyal yaşamdaki hareketliliğin yanı sıra tarımsal alanda da bereket yaşanıyor. Çözüm süreci kapsamında, güvenlik nedeniyle uzun yıllar kullanılamayan 150 bin dekar arazi yeniden tarıma kazandırıldı.

FİDANLAR DİKİLİYOR

Şırnaklılar, kentin 10 kilometre dışında yer alan Namaz Dağı eteklerindeki bağ, bahçe ve tarım arazilerine adeta akın ederken, güvenlik nedeniyle daha önce gidilemeyen alanlardaki tarım arazilerini taşlardan temizleyen vatandaşlar, arazilere meyve fidanı dikmeye başladı.

ÖNEMLİ MESAFE ALINDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yaldız, çözüm süreci sonrası Şırnak'ın tarımda önemli mesafe aldığını söyledi. Bölgedeki olumlu gelişmelerin ardından vatandaşların tarımsal faaliyetlere ağırlık vermeye başladığını vurgulayan Yaldız, Şırnak'ta 1 milyon 540 bin dönüm tarımsal alanın bulunduğunu ve 2012 yılına kadar bu arazilerin yalnızca 950 bin dönümünün kullanıldığını anımsattı. Yaldız, 'Çözüm süreci sonrası olumlu gelişmelerin ardından vatandaş tarımsal faaliyetlere başladı. 2012'de 950 bin dönüm arazi işleniyordu. Bir yılda 150 bin dekarlık tarım arazisini vatandaşlarımız kullanmaya başladı' diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.