Sıkıntılı zamanlarda okunacak dua

Sıkıntılı zamanlarda okunacak dua

Zaman yazarı Ahmed Şahin, sıkıntılı zamanlarda Peyamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm)'in okuduğu duayı yazdı

Zaman yazarı Ahmed Şahin, bir okurunun sorusuna cevap verdiği yazısında, sıkıntılı zamanlarda Peyamber Efendimiz Hz. Muhammed (asm)'in okuduğu duayı yazdı.

İşte Ahmed Şahin'in yazısından ilgili bölüm:

Soru: Özellikle günümüzde insanları sıkan sosyal olaylar çoğalmış, ekonomik sıkıntılar artmıştır. Bunlardan etkilenen ailelerde de zorlanmalar söz konusu hale gelmiştir.

Bu gibi insan iradesini aşan gerilimlere karşı, ne türlü bir düşünce ve davranış içinde olmalı, nasıl bir dua ile mukabele etmeliyiz?

Cevap: Bu soruya, zorluklara karşı yapılan dua ve gösterilen sabır örneklerinden misaller arz ederek cevap vermeye çalışayım isterseniz.

Önce Efendimiz (sas) Hazretleri'nin insanı aşan sıkıntılara karşı koyma duasını birlikte okuyalım:

-Yâ Rab, Senden dünya musibetlerini kolayca karşılayacak iman kuvveti diliyorum. Sıkıntı ve zorluklara mukabele edecek iman kuvveti ihsan eyle!..

Demek ki, bir imtihan gereği olarak mâruz kaldığımız ve kalacağımız dünya musibet ve sıkıntılarının gerilim ve baskısından kurtulmak, iman kuvvetiyle mümkün olur. Nitekim imanı kuvvetli insanlarda sıkıntının tazyiki azalıyor, sabır ve tahammülün mükâfatı düşünüldükçe de, dayanma gücü artıyor. Bundan dolayı Efendimiz'in (sas) musibetlere karşı koyma duası, önce iman kuvveti kazanma yolunda oluyor.

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ