Şikayetlerin yüzde 95'i bankalarla ilgili

Şikayetlerin yüzde 95'i bankalarla ilgili

Tüketici hakem heyetlerine yapılan şikayetlerin yüzde 95'i bankacılıkla ilgili.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, son 3 yıldır tüketici hakem heyetlerine özellikle dosya masrafları ve kredi kartlarıyla ilgili başvurular yapıldığını belirterek, "Bu başvurular, hakem heyetlerimizin çalışma kodlarını bozdu" dedi.

Geçmiş yıllara oranla başvurularda büyük artış olduğunu belirten Uzunoğlan, başvuruların yaklaşık yüzde 95'inin bankacılıkla sektörüyle ilgili olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Son 3 yıldır tüketici hakem heyetlerine özellikle dosya masrafları, kredi kartları gibi bankacılıkla ilgili başvurular yapılıyor. Bu başvurular, hakem heyetlerimizin çalışma kodlarını bozdu. 5 kişilik hakem heyeti yapımız var. Bu 5 kişiyle 850 bin karara bakarken şimdi aynı yapıyla 5 milyon karara bakmaya başladık. Bankacılıkla ilgili başvuruları çıkardığımız zaman hakem heyetlerimiz normal çalışma seviyesine dönecek ve daha nitelikli kararlar alacak. Bu kadar yoğunluğun olduğu bir ortamda kararlarda da zaman zaman nitelikler kayboluyor. Kes kopyala yapıştırla birbirinin aynısı gibi olan kararlar ortaya çıkabiliyor."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.