Siirt'te Kutlu Doğum çoşkusu

Siirt'te Kutlu Doğum çoşkusu

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle bilgi yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi. Ödül töreninde Dergah Grubu ilahi konseri verdi.

İl Müftüsü Faruk Arvasi, artık Kutlu Doğum etkinlikleri için salonların yetmediğini ve bundan sonra daha büyük yerlere ve stadyumlarda kutlanacağını söyledi. Büyük ilginin özünde Peygamber efendimize karşı duyulan sevginin olduğunu anlatan Arvasi, Evliyalar şehrinde böylesi ilginin yakıştığını ve mutluluk verdiğini söyledi.
Törende düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri verildi. İlköğretim Okulları arasında Özel Celal Değer İlköğretim Okulu birinci, Süleyman Demirel İlköğretim Okulu ikinci ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Liseler arasında ise Selami Değer Anadolu Lisesi birinci, Fen Lisesi ikinci ve 14 Eylül Anadolu lisesi üçüncü oldu. Öğrencilere derecelerine göre 8er, 4 er ve 2 şer çeyrek altın verildi. Kutlamalar çerçevesinde toplam 176 çeyrek altın dağıtılacağı duyuruldu.
Tören Şanlıurfa'dan gelen Dergah Grubu'nun ilahi dinletisi ile devam etti. İlahiler ile beraber semazenlerin coşkusu katılımcıları adeta mest etti. Katılımcılara kitap, gül, 40 hadis kitapçığı hediye edildi.
Samanyolu Haber