Siirt Üniversitesi'ne bin 550 yabancı öğrenci alınacak

Siirt Üniversitesi'ne bin 550 yabancı öğrenci alınacak

Siirt Üniversitesine (SİÜ) 2015-2016 eğitim öğretim yılında 50'si lisans, bin 500'ü ön lisans programına olmak üzere toplam bin 550 yabancı uyruklu öğrenci alınacak.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen üniversitenin büyük gelişme gösterdiğini belirterek, öğrenci sayısının 7 bine ulaştığını söyledi.

Yabancı uyruklu öğrenci alımına ilişkin kontenjan ve başvuru şartlarının belirlendiğini ifade eden Erman, başvuruların 26 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.

Üniversiteye geçen yıl 130 yabancı öğrenci alındığını, bu yıl ise yabancı öğrenci kontenjanında büyük artış yaptıklarını dile getiren Erman, şu bilgileri aktardı:

"Her geçen gün hızla gelişmeye devam eden üniversitemizde önceki yıllarda kabul ettiğimiz yabancı uyruklu öğrenci sayısında önemli bir artışa gittik. Lisans bölümlerine 50, ön lisans programlarımıza ise bin 500 yabancı uyruklu öğrenci alacağız. Başvurular şahsen, posta yolu ve internet üzerinden, istenilen belgeler ile ilgili birimlere yapılabilir. Konuyla ilgili detaylı bilgi üniversitemizin resmi internet sitesinde yer almaktadır."

Erman, başvuru sonuçlarının 10 Temmuz'da açıklanacağını, kesin kayıtların ise 13 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını sözlerine ekledi.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.