Şii ve Sünni âlimler iftar sofrasında buluşacak

Şii ve Sünni âlimler iftar sofrasında buluşacak

Bu ayın 17’sinde tüm dünyadan Şii’siyle, Sünni’siyle İslam âlimleri...

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Ankara Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Şubesinin ortaklaşa düzenlediği iftar programına Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.
 
İftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının mazlumların ve mağdurların hizmetinde olduğunu belirtti. Türkiye Diyanet Vakfının yedi kıtada insanlığa hizmet götürdüğünü kaydeden Başkan Görmez, şöyle konuştu;
 
“Türkiye Diyanet Vakfımızın dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur varsa yardımına ulaşması, din hizmeti ve din eğitimi ihtiyacını karşılamak üzere yedi kıtada insanlığın hizmetinde olması hepimize bir iftihar kaynağıdır. Biz burada iftarımızı yaparken Rusya’da, Balkanlarda, Afrika’da, Latin Amerika’da, Filipinlerde bizim adımıza gidip oradaki Müslüman kardeşlerimize milletimizin selamını ve yardımlarını götüren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
 
Şii ve Sünni âlimler bir iftar sofrasında buluşacak…
 
Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde, İslam dünyasındaki alimleri bir iftar sofrasında buluşturacaklarını kaydeden Başkan Görmez, şöyle devam etti;
 
“İslam dünyasında olan bitenlerden dolayı her Ramazana buruk giriyoruz. Milletimizin her ferdinin bu acıyı hissetmesi bize umut veriyor. Bütün dualarında buna yer vermesi insanlık adına umudumuzu artırıyor. Bu ayın 17’sinde tüm dünyadan Şii’siyle, Sünni’siyle İslam âlimlerini Diyanet’in öncülüğünde toplayarak bir ‘Barış, itidal, sağduyu inisiyatifi’ oluşturmaya çalışacağız.”
 
İftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise, Diyanet Vakfının hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanında büyük hizmetler veren, dünyadaki muhtaçlara yardım elini uzatan bir kurum olduğunu belirterek, Türkiye’nin insanlığın sesi haline geldiğini kaydetti.
 
İslam dünyasında yaşanan acılara da değinen Başbakan Yardımcısı İşler, şunları söyledi;
“Dünya hızla ilerledi. Bütün bu ilerlemenin yanında bir şey eksik, insanlık… Ahlak ve etik dediğimiz hususlar eksik. İnsanlık ölmüş, uluslararası politikada her şey çıkar olmuş. İnsanlığın ölmüş olduğu bu dünyada insanlığın sesi olan bir Türkiye var. Dünyada yaşanan acılara baktığımız zaman Türkiye’nin daha fazlasını yapacak potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bunun için de sizlere büyük görevler düşüyor. İslam coğrafyasında büyük acılar yaşanıyor. Bizim de sorumluluklarımız var. Bizlere de görevler düşüyor. Bu bilincin farkındayız. Allah’tan bu akan kanın bir an önce durmasını diliyorum.”
 
İftar programına Başbakan Yardımcısı İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in yanı sıra Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum