Sigortalıların yüzde 41'i asgari ücret ile çalışıyor

Sigortalıların yüzde 41'i asgari ücret ile çalışıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sigortalıların yüzde 41'inin asgari ücret ile çalıştığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Çelik, SGK kayıtlarına göre 2014 yılı Şubat ayı itibarıyla 4/A kapsamındaki sigortalıların yüzde 41'inin asgari ücret ile çalıştığını bildirdi.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nca, Türkiye genelinde İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması düzeyinde yıllık bazda kayıt dışı istihdam oranı hesaplandığını belirten Çelik, buna göre 2005 yılında 48,17 olan kayıt dışı istihdam oranının 2013 yılında 36,75 olarak gerçekleştiğini kaydetti.
 
Çelik, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlendiğini ifade etti.
 
Kurumca düzenlenen aktif işgücü programları kapsamında 2013 yılında 220 bin 75 kişiye eğitim verildiğini belirten Çelik, şöyle devam etti:
 
"Eğitim alan kişilerin 100 bin 234'ü ilköğretim ve altı eğitim düzeyine sahiptir. 2014 yılı Nisan sonu itibarıyla 55 bin 840 kişiye eğitim verilmiştir. Eğitim alan kişilerin 29 bin 29'u ilköğretim ve altı eğitim düzeyine sahip olan kişilerden oluşmaktadır. İşsizlikle mücadele etmek amacıyla 61. Hükümet Programı'nda belirtildiği üzere 2012 ve 2013 yıllarında İŞKUR bünyesinde kademeli olarak 4000 iş ve meslek danışmanı istihdam edilmiştir."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.