Sigortacılar Mobil Kaza Tespit Tutanağı'nı Benimsedi

Sigortacılar Mobil Kaza Tespit Tutanağı'nı Benimsedi

Kaza tespit tutanağının akıllı telefonlar aracılığıyla doldurulup iletilmesine imkan tanınması, sigorta şirketlerinin işlerine olumlu yansıdı

Türkiye'de 2008 yılının nisan ayında uygulanmaya başlanan kaza tespit tutanağının geçen aylarda yapılan düzenlemeyle kağıt form ve kaleme ihtiyaç duyulmadan akıllı telefonlar aracılığıyla doldurabilmesi, sigorta şirketleri tarafından olumlu karşılandı.
 
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezince kullanıma sunulan "mobil kaza tespit tutanağı" sayesinde sürücüler, kağıt form ve kaleme ihtiyaç duymaksızın akıllı telefonlar aracılığıyla bunu doldurabiliyor.
 
Araç plakası ve sürücülerin kimlik numarasıyla gerekli birçok bilgiyi otomatik dolduran uygulama, kullanıcılara hızlı ve kolay kaza bilgisi giriş imkanı sağlıyor.
 
Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Özdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008'in nisan ayında hayata geçen uygulamayla hasarlı kazalarda tarafların anlaşması durumunda oluşturulan kaza tespit tutanağının artık akıllı telefonlardan da doldurulabildiğini söyledi.
 
Mobil uygulamanın, hayata geçirildiği günden bu yana çok sayıda kişi tarafından kullanıldığını belirten Özdağ, şöyle konuştu:
 
"Plaka ve ruhsat sahibinin kimlik numarasıyla sorgulama yapılarak bu bilgilerle kişisel profil oluşturabilmekte ya da kare kodlu poliçelerdeki kare kodu yardımı tutanağa girilmesi gereken birçok bilgi otomatik olarak oluşturulabilmektedir. Elektronik ortamda tutanak tutulması, kaza tespit tutanağı formunun fiziki olarak bulundurulmasına gerek olmaması, tutanağın anında sigorta şirketlerine iletilerek zaman kaybının önlenmesi, daha az bilgiyle tutanak girişinin sağlanması ve uygulamadaki yönlendirmelerle tutanak girişindeki hata oranının azaltılması yönünden yarar sağlamaktadır."
 
Özdağ, 1 Ocak 2009'dan bu yana 4 milyon 819 bin kaza tespit tutanağı doldurulduğu bilgisini vererek, elektronik ortamdaki tutanak sayısının ise bin 197 olduğunu sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.